Νότης Μηταράκης: «L’État, c’est moi»

74
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το ζήσαμε κι αυτό: ο υπουργός Μηταράκης να ορίζει δύο δημάρχους μέλη επιτροπής για την επέκταση των ΚΥΤ μεταναστών, τους οποίους όμως… ξέχασε να τους ρωτήσει αν συμφωνούν ή διαφωνούν.

Ωστόσο, αυτή η… μικρή λεπτομέρεια έκανε έξαλλους τους δημάρχους Σάμου και Κω οι οποίοι είδαν να φιγουράρουν τα ονόματά τους στη “λίστα” Μηταράκη. Εν αγνοία τους!

Η αντίδρασή τους ήταν άμεση και οργισμένη. Σε επιστολές τους προς τον… ξεχασιάρη υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, κάνουν λόγο για προσβλητική, αδιανόητη και μη ανεκτή ενέργεια και ζητούν την απάλειψη των ονομάτων τους.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι πως ένας υπουργός αποφασίζει, εν κρυπτώ και παραβύστω, να ορίσει(!) δύο δημάρχους ως μέλη στην επιτροπή για την επέκταση των ΚΥΤ μεταναστών χωρίς προηγουμένως να τους ρωτήσει;

Μέχρι στιγμής, πάντως, άγνωσται αι βουλαί του κυρίου Μηταράκη. Ελπίζουμε, ωστόσο, ότι κάποια στιγμή θα δεήσει και θα ζητήσει συγνώμη από τους δημάρχους για το φάουλ που έκανε εις βάρος τους.

Στο μεταξύ, για να μην ξεχνιόμαστε, τα προβλήματα στα νησιά καλά κρατούν! Στη Μόρια για παράδειγμα συνωστίζονται περισσότεροι από 15.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Για την ιστορία ο καταυλισμός στη Μόρια είχε κατασκευαστεί για να φιλοξενήσει μέχρι 3.000 ανθρώπους.

Τι λένε στις επιστολές τους οι δήμαρχοι

Γιώργος Στάντζος, δήμαρχος Ανατολικής Σάμου
«Δεδομένου ότι αγνόησε παντελώς ουσιαστικά ζητήματα, όπως την αντίθετη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανατολικής Σάμου και εμού προσωπικά τόσο για την χωροθέτηση όσο και για την επέκταση του υπό κατασκευή Κ.Υ.Τ. στη Σάμο (περιοχή Ζερβού), διοικητικές πράξεις για τις οποίες ουδέποτε, ούτε ζητήθηκε ούτε ελήφθη υπόψη, η άποψη της τοπικής κοινωνίας που ως αντιπρόσωπός της έχω την τιμή να εκπροσωπώ, είναι νομίζω αυτονόητο ότι η παντελώς εν αγνοία μου πρόταση/εισήγηση για την συμμετοχή μου στην εν λόγω Επιτροπή δεν είναι ούτε αποδεκτή, ούτε ανεκτή».

Θεοδόσης Νικηταράς, δήμαρχος Κω

«Θεωρώ αδιανόητη έως και προσβλητική αυτή την ενέργεια. Γνωρίζετε την αντίθεση του Δήμου μας και εμού προσωπικά, όπως έχει εκφραστεί και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τόσο για την επέκταση όσο και για τη μετατροπή του ΚΥΤ σε κλειστό κέντρο. Η Κως αγωνιά για θέματα υγείας και στοχεύει στην κατασκευή νέου νοσοκομείου και χαρακτηρίζει την δημιουργία θηριωδών προσφυγικών εγκαταστάσεων ως εξόχως προκλητικό γεγονός, που δεν συνάδει με το παρόν και το μέλλον της Κω”.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr