Νοσηρή η φαντασία του ΣΥΡΙΖΑ κατά την αρχιεπισκοπή

220
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Και εν μέσω κορωνοϊού μας προκύπτει και καυγάς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και αρχιεπισκοπής. Ο Ιερώνυμος σήκωσε το γάντι που του έριξε η διαρροή Τσίπρα και πέρασε στην αντεπίθεση! 

Ο διευθυντής Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης, προχώρησε σε δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφερόμενος στην επικοινωνία Ιερώνυμου με Μητσοτάκη και Τσίπρα ξεκαθαρίζοντας πως «οτιδήποτε άλλο γράφεται ή λέγεται, ή δολίως ”κυκλοφορεί” σχετικά με το περιεχόμενο των επικοινωνιών του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Σε ορισμένες, μάλιστα, περιπτώσεις αυτά που αποδίδονται στον Αρχιεπίσκοπο υπερβαίνουν και τα όρια της πλέον νοσηρής φαντασίας».

Ποιον όμως καρφώνει ο Κονιδάρης; Μα τον Αλέξη Τσίπρα. Και αυτό γιατί «κύκλοι της Κουμουνδούρου» υποστήριξαν πως ο Αρχιεπίσκοπος εμφανίστηκε βαθιά προβληματισμένος, αλλά και αποφασισμένος να αναλάβει την ευθύνη που, ωστόσο, θεωρεί ότι έπρεπε προ πολλού να είχε αναλάβει η Πολιτεία, δηλαδή να ανακοίνωνε την αναστολή λειτουργίας για όλες τις θρησκευτικές τελετές, όχι μόνο των ορθοδόξων εκκλησιών.

Τι μας μεταφέρουν δηλαδή από τον ΣΥΡΙΖΑ; Πως ο Ιερώνυμος έχει χάσει τη μπάλα και δεν ήθελε να αναλάβει την ευθύνη να κλείσει τις εκκλησίες – αναγνωρίζοντας όμως ότι πρέπει να κλείσουν- και θα προτιμούσε αυτό να το κάνει ο Μητσοτάκης.

Αν και η δήλωση άργησε κάποιες ώρες, δείχνει πως η φωτιά που άναψε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και εκκλησίας με αφορμή τον διαχωρισμό που ξεκίνησε (και ναυάγησε) επί κυβέρνησης Τσίπρα σιγοκαίει ακόμα…

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr