Νομική «λογική»

81

Επειδή γίνεται πολύς λόγος περί προστατευομένων μαρτύρων οι οποίοι μάλιστα αρνήθηκαν αρχικώς να παρουσιαστούν προκύπτει το εξής ερώτημα: 

του Νικήτα Πράσινου

Ο σχετικός Νόμος του 2001 θεσπίστηκε προκειμένου να προστατεύσει όσους μάρτυρες με την μαρτυρία τους συμβάλουν στην εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων.

Λογικό διότι στην συνέχεια της μαρτυρίας τους μπορεί να βρίσκονταν, από μέλη της εγκληματικής οργάνωσης …τσιμεντωμένοι.

Με συνεχείς τροποποιήσεις ο Νόμος επεκτάθηκε και σε μάρτυρες που θα αποκάλυπταν εμπορία ανθρώπων ή διακίνησης μεταναστών. Κι αυτό σωστό διότι όσοι μετέρχονται τέτοιες αξιόποινες πράξεις είναι λογικό να είναι προέκταση εγκληματικών οργανώσεων, που δεν θα δίσταζαν, και στην περίπτωση αυτή να αφανίσουν από εκδίκηση τους μάρτυρες. Η επόμενη επέκταση αφορούσε την μαρτυρία για δωροδοκία πολιτικών προσώπων!

Προφανώς η συλλογιστική είναι ότι και ένα πολιτικό πρόσωπο στην συνέχεια θα μπορούσε…να τσιμεντώσει τον μάρτυρα! Ή, μία άλλη περίπτωση, «ας εισαγάγουμε και τον Θεσμό των ρουφιάνων», οπότε θα πρέπει να τυγχάνουν προστασίας.

Τελικώς η σχετική τροποποίηση αποδείχτηκε χρήσιμη σε όσους θέλουν να κυνηγήσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Και οι «πρόθυμοι» να μιλούν ανενόχλητοι και προστατευόμενοι για τροχήλατες βαλίτσες…