Νίκος Γεωργιάδης: Έκλεισε μια κατασκευασμένη υπόθεση

80

Τέλος δίωξης για τον Νίκο Γεωργιάδη, με απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, για την υπόθεση της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων στη Μολδαβία.

Η ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί στον πρώην βουλευτή της ΝΔ παύθηκε σήμερα με δικαστική απόφαση, καθώς παραγράφηκε με τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα.

Ο πρώην βουλευτής βρισκόταν σήμερα στο δικαστήριο από το οποίο είχε ζητήσει να μπει στην ουσία της δίκης για να αποδείξει την αθωότητά του, και άκουσε την απόφαση των δικαστών να κάνουν δεκτή την ένσταση παραγραφής που είχαν υποβάλλει οι συνήγοροί του.

Σε δήλωσή του ο Νίκος Γεωργιάδης τόνισε πως «με την απόφαση του Εφετείου Αθηνών έκλεισε -με την παύση της ποινικής δίωξης- η γνωστή υπόθεση εναντίον μου. Μια υπόθεση που κατασκευάστηκε με προφανείς πολιτικούς σκοπούς. Μια υπόθεση στην οποία είμαι απόλυτα αθώος. Ελπίζω εφεξής να μην υποστεί κανένας Έλληνας πολίτης τη μεταχείριση που δέχτηκα εγώ. Ελπίζω κανείς ποτέ να μη βιώσει την αδικία και το διασυρμό που βίωσα εγώ».

Από την πλευρά της, η  εισαγγελέας τόνισε στο δικαστήριο ότι είναι υποχρεωμένη να δεχθεί την ένσταση παραγραφής, αν και δεν το επιθυμεί, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς, θα πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση παραγραφής. Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει τον νόμο, ακόμα και αν προκαλείται στους πολίτες το ερώτημα πώς μπορεί με το νέο Ποινικό Κώδικα να θεωρεί ήσσονος σημασία και να παραγράφει, όλα τα πλημμελήματα ακόμα και αυτά που έχουν τελεστεί σε βάρος ανηλίκων». Πρόσθεσε επίσης ότι θα έπρεπε να απορριφθεί η δεύτερη ένσταση που ζήτησε η υπεράσπιση περί απαραδέκτου της ποινικής δίωξης.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Νίκου Γεωργιάδη τόνισαν πως το δικαστήριο δεν μπόρεσε να προσπεράσει το ζήτημα της παραγραφής, με αποτέλεσμα να παύσει οριστικά την ποινική δίωξη «λόγω συμπληρώσεως της παραγραφής».

 

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr