Νικολάου για Κουφοντίνα: Ο νόμος τηρήθηκε στο ακέραιο

by news

Η στοχοποίηση της χθες στη Βουλή από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με το θέμα του Δημήτρη Κουφοντίνα, γίνεται μέσα στο πλαίσιο του πανικού του να καλύψει τις αντιδράσεις για τα στελέχη του κόμματος που προβαίνουν σε δηλώσεις υπέρ της τρομοκρατίας, τόνισε η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε στη συνέχεια, στην περίπτωση του Κουφοντίνα ο νόμος έχει εφαρμοστεί 100%. Χθες η Δικαιοσύνη αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα του για διακοπή της έκτισης της ποινής του, ενώ σύντομα θα συνεδριάσει το Δικαστικό Συμβούλιο και για τα άλλα αιτήματα του.

Εξήγησε δε ότι το αίτημα του για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού είναι παράνομο να ικανοποιηθεί και απαντώντας στο ερώτημα γιατί άλλοι καταδικασμένοι για τρομοκρατία εκτίουν τις ποινές τους εκεί, είπε ότι περισσότεροι από 1.000 κρατούμενοι έχουν φύγει τον τελευταίο καιρό από εκεί και μόλις επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες θα φύγουν και οι υπόλοιποι, με βάση τον ισχύοντα νόμο.

Η Σοφία Νικολάου εμφανίστηκε κατηγορηματική λέγοντας ότι «δεν μπορεί κρατούμενος να επιλέγει τη φυλακή του», συμπληρώνοντας ότι κανείς δεν θέλει νεκρό τον Κουφοντίνα, αλλά η ζωή του είναι στα χέρια του και ο μόνος δρόμος που έχει είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη και όχι η απεργία πείνας.

Τέλος και μεταξύ άλλων, είπε ερωτηθείς για την υποχρεωτική σίτιση του Κουφοντίνα, ότι με απόφαση της εισαγγελίας Λαμίας, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να σωθεί η ζωή του.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα