Νέο «όχι» από την Εισαγγελία στην αναβάθμιση του κατηγορητηρίου για το Μάτι

135
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αρνητική είναι και πάλι η απάντηση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας στο αίτημα του ανακριτή που χειρίζεται τη δικογραφία για την τραγωδία στο «Μάτι», με τους 102 νεκρούς συνανθρώπους μας, για αναβάθμιση του κατηγορητηρίου σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων που το κρίσιμο χρονικό διάστημα βρίσκονταν στην ιεραρχία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δεύτερο «όχι» αυτή τη φορά ειπώθηκε από την εισαγγελέα πρωτοδικών Σαπφώ Κατσανάκη, η οποία κρίνει ότι δεν στοιχειοθετείται το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης.

Η εισαγγελική λειτουργός κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό αφού πρώτα μελέτησε όλα τα συμπληρωματικά στοιχεία που της διαβίβασε ο ανακριτής αλλά και το περιεχόμενο της μήνυσης του πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής κ. Λιοτσιου, με τις σοβαρές καταγγελίες εναντίον του κ. Ματθαιόπουλου ο οποίος είχε την επιχειρησιακή ευθύνη τη μοιραία μέρα στο «Μάτι» καθώς η εισαγγελική λειτουργός στο σκεπτικό της απόφασής της κάνει λόγο για ήδη γνωστά στοιχεία που είχαν προκύψει στη μέχρι πρότινος έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 6ος τακτικός ανακριτής κ. Μαρνέρης που χειρίζεται την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι ζήτησε για δεύτερη φορά την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου για ορισμένους εκ των κατηγορουμένων, αξιωματικών που υπηρετούσαν το επίμαχο διάστημα στην Πυροσβεστική, αναφέροντας στο αίτημά του ότι συγκεκριμένοι δράστες προσπάθησαν να συγκαλύψουν τα πραγματικά γεγονότα, ακόμα και με εκβιαστικούς τρόπους.

Κατά τον ανακριτή στην έρευνα που διεξήγαγε προέκυψε ότι ενώ, οι πυροσβέστες έδωσαν μεγάλη μάχη με τις φλόγες, οι αξιωματικοί της υπηρεσίας της Πυροσβεστικής διέθεσαν όλα τα πυροσβεστικά μέσα στην πυρκαγιά της Κινέτας.

Πηγή: dikastiko.gr

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr