Νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου: Αναφορές περί «μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας»

by Christos

Για «μουσουλμανική τουρκική μειονότητα» στην Ελλάδα, έκανε προκλητικά λόγο μέσω ανάρτησής του στο Twitter, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά από συνάντηση που είχε με τους ψευτομουφτήδες Κομοτηνής Ιμπραχίμ Σερίφ και Ξάνθης Αχμέτ Μετέ στην κατοικία του, μαζί με τον Πρόεδρο της Υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων καθηγητή Αλί Ερμπάς. Στη συνάντηση παραβρέθηκε επίσης και ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν.

Συγκεκριμένα, στον λογαριασμό του στο Twitter o Τσαβούσογλου, ανέφερε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα της «Μουσουλμανικής Τουρκικής Μειονότητας» στην Ελλάδα, τα οποία απορρέουν από τις Συνθήκες της Αθήνας και της Λωζάνης, ενώ επανέλαβε την υποστήριξή του στους δύο ψευτομουφτήδες, αφήνοντας αιχμές κατά της Ελλάδας για καταπάτηση των δικαιωμάτων τους.

Αναλυτικά ο Τσαβούσογλου έγραψε:

«Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα της Μουσουλμανικής Τουρκικής Μειονότητας στην Ελλάδα, τα οποία απορρέουν από τις Συνθήκες της Αθήνας και Λοζάνης. Επαναλάβαμε την στήριξη μας στον Μουφτή της Κομοτηνής Ιμπραχίμ Σερίφ και τον Μουφτή της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ οι οποίοι δεν λυγίζουν μπροστά από τις καταπιέσεις»

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα