Νέα επιστολή Ερντογάν στους ηγέτες της ΕΕ

18

Νέα επιστολή απέστειλε στους Ευρωπαίους ηγέτες, πλην των Κυριάκου Μητσοτάκη και Νίκου Αναστασιάδη, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παραμονές της Συνόδου Κορυφής, στη διάρκεια της οποίας θα τεθούν επί τάπητος οι τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και θα συζητηθεί η λίστα κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sabah, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως το τελευταίο διάστημα οι ευρωτουρκικές σχέσεις δοκιμάζονται λόγω της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο. «Με αυτή την επιστολή, η Τουρκία θέλει να μεταφέρει τις προτάσεις της για την επίλυση του προβλήματος» αναφέρει στην επιστολή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα.

Παρουσιάζοντας δε τους στόχους της τουρκικής πολιτικής στην περιοχή, ανέφερε: «Ο πρώτος είναι η δίκαιη και θεμιτή οριοθέτηση των θαλάσσιων δικαιοδοσιών στην Ανατολική Μεσόγειο σύμφωνα με το διεθνές Δίκαιο και την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Ο δεύτερος είναι να εγγυηθούμε ίσα δικαιώματα και συμφέροντα για τους Τουρκοκύπριους όσον αφορά στους πόρους υδρογονανθράκων…» 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr