fbpx

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ δρα ως διακινητής fake news και τουρκικής προπαγάνδας

by Tasos

Η εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Πόπης Τσαπανίδου, με τον δήθεν θάνατο της “μικρής Μαρίας”  παρά τις διαψεύσεις και τις δημόσιες συγγνώμες από εμπλεκόμενους στο αφήγημα που στήθηκε, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ν.Δ, η οποία εξαπέλυσε σκληρή επίθεσή κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να αναθεωρήσει τη στάση του μετά τις αποκαλύψεις, επιμένει να δρα ως διακινητής fake news και τουρκικής προπαγάνδας και να παίζει με τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών» αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την τοποθέτηση της Πόπης Τσαπανίδου σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχουν στοιχεία που να βεβαιώνουν ότι δεν υπήρξε θάνατος στη νησίδα του Έβρου όπου βρέθηκαν οι 38 μετανάστες. Και αυτό παρά το γεγονός πως η ΜΚΟ HumanRights360 έχει ζητήσει συγγνώμη ενώ το περιοδικό Spiegel που ανέδειξε το θέμα με συνεχή ρεπορτάζ έχει κατεβάσει και από την επίσημη ιστοσελίδα του τα δημοσιεύματα που το ίδιο έκανε.

Στο πλαίσιο αυτό η ΝΔ καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει «μια μεγάλη συγγνώμη» από τον Ελληνικό λαό για τη διαπόμπευση της χώρας και τα fake news υπενθυμίζοντας παράλληλα και τις αποκαλύψεις για υπόγειες σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τα μέλη των ΜΚΟ που ενεπλάκησαν στην υπόθεση.

Συγκεκριμένα η Ν.Δ. αναφέρει ότι:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πρώτη στιγμή, ανέλαβε τον ρόλο του δημόσιου κατήγορου για τον υποτιθέμενο θάνατο της “μικρής Μαρίας”, διαπομπεύοντας διεθνώς τη χώρα μας στην προσπάθειά του να πλήξει με κάθε τρόπο τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση. 

Σήμερα, παρότι τα fake news έχουν αποκαλυφθεί σε όλη την έκτασή τους, αντί να ζητήσει συγγνώμη, εξακολουθεί να αμφισβητεί τα γεγονότα, δια στόματος της Εκπροσώπου Τύπου του, κας Τσαπανίδου.  

Αυτή τη φορά, οφείλει μια μεγάλη “συγγνώμη” στον ελληνικό λαό: 

-Για τη θέση που έσπευσε να πάρει, υποστηρίζοντας ότι οι 38 μετανάστες βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος. Υιοθετώντας άκριτα την ανακοίνωση της ΜΚΟ HumanRights360 και αποδεικνύοντας τις υπόγειες σχέσεις που διατηρούσε με τα μέλη της. Μια ανακοίνωση που η ίδια η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ανακάλεσε ως “εσφαλμένη πεποίθηση”.  

-Για την επιμονή ότι υπάρχει νεκρό παιδί με το όνομα “Μαρία” και την άρνησή του να αποδεχθεί την πραγματικότητα, τη στιγμή που οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καταδεικνύουν έναν σκηνοθετημένο και ενορχηστρωμένο από λαθροδιακινητή, σε συνεργασία με μία γυναίκα εκ των 38 μεταναστών, “θάνατο”. Μάλιστα, σε χθεσινό δημοσίευμα, αποκαλύφθηκε η κατάθεση της εν λόγω γυναίκας στην Υπηρεσία Ασύλου, η οποία αναφέρεται στη μικρή Μαρία ως εξής: “Ξέχασα, είναι ένα κοριτσάκι που πέθανε και λέγεται Μαρία”.  

-Δεν ξεχνάμε ότι πρώτος ο κ. Τσίπρας μίλησε “για τη νεκρή Μαρία”, ενώ ο κ. Κατρούγκαλος έφτασε στο σημείο να δημοσιεύσει λίστα ονομάτων των 38 μεταναστών. Της ίδιας λίστας, δηλαδή, που δόθηκε από αναμεμειγμένες στην υπόθεση ΜΚΟ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.  

-Για τη συνεχή υπονόμευση της πολιτικής φύλαξης των εθνικών συνόρων και τη στοχοποίηση των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων για παράνομες επαναπροωθήσεις.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να αναθεωρήσει τη στάση του μετά τις αποκαλύψεις, επιμένει να δρα ως διακινητής fake news και τουρκικής προπαγάνδας και να παίζει με τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών». 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα