«Ναι» στον εμβολιασμό λέει το 70,1% των πολιτών

by news

Μεγαλώνει η ψαλίδα μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Marc, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc, οι πολίτες απαντούν μαζικά πως σκοπεύουν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. 70,1% δηλώνει θετικά διακείμενο αναφορικά με τον εμβολιασμο.

Την ίδια ώρα, οι ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση αξιολογούν θετικά, σε ποσοστό 53% τον χειρισμό της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, έναντι 46% που απαντούν αρνητικά.

Παράλληλα, το 53,6% των ερωτηθέντων υποστηρίζει πως τα πράγματα θα ήταν χειρότερα με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο τιμόνι της χώρας. Ένα 23,3% των ερωτηθέντων απαντά στο ίδιο ερώτημα πως τα ήταν περίπου τα ίδια και 15% αυτών πως είναι καλύτερα.

Η δημοσκόπηση της Marc έδωσε και την πρόθεση ψήφου στην οποία η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ υπολογίζεται σε ποσοστό 18,6%. Συγκεκριμένα, η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 38,6% (μειωμένο κατά 0,6%) και ο ΣΥΡΙΖΑ 20% (αυξημένο κατά 0,5%).

Σε ό, τι αφορά στα κόμματα της ελάσσονος αντοπολίτευσης, η δημοσκόπηση εκτιμά το ποσοστό του ΚΙΝΑΛ, στο 6,5%, με το ΚΚΕ να ακολουθεί με 5%, την Ελληνική Λύση 3,8% και το ΜέΡΑ25 2%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 4,1% ενώ η αναποφάσιστοι κυμαίνονται σε ποσοστό 12,2%

Δείτε αναλυτικά όλη τη δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha ΕΔΩ 

Σχετικα Αρθρα