Να τι ζήσαμε, σε μια… φωτογραφία

467

Άκου κυρία Παναγοπούλου, αυτός που τράβηξε φωτογραφία τον πρωθυπουργό της χώρας να κάνει χλιδάτες διακοπές στο σκάφος σας, ούτε ανήθικος είναι, ούτε η πόζα με τα πούρα είναι μία «κλεμμένη γελοία» φωτογραφία όπως απερίσκεπτα τη χαρακτηρίσατε σε δήλωση υπεράσπισης του φίλου σας Αλέξη Τσίπρα.

Του Νίκου Καραγιαννακίδη

Κατά την άποψη μου είναι μία… ιστορική φωτογραφία που δείχνει πλήρως πόσο “γυμνός” είναι αυτός που περίμενες και περιμένεις να “σώσει” εσένα, την κοινωνία που εκπροσωπεί και τη χώρα που τον ανέδειξε.

Είναι ένα φωτογραφικό ντοκουμέντο το οποίο θα δείχνουμε στις επόμενες γενιές και θα λέμε “να τι ζήσαμε σε αυτή την χώρα…”

Είναι η καλύτερη φωτογραφία που θα μπορούσε να βγει ο Αλέξης Τσίπρας, είτε ως “αριστερός” είτε ως πρωθυπουργός, σε όλη του τη ζωή. Μία… αλησμόνητη φωτογραφία που καταδεικνύει το ήθος του, αυτό που “ξεγυμνώνεται” σε ένα φωτογραφικό ενσταντανέ. Το “ήθος” του πρωθυπουργού που ενώ ο λαός του ζούσε μία συγκλονιστική τραγωδία, για την οποία είχε ήδη δηλώσει ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη (!!!) χαλάρωνε στο χλιδάτο σκάφος σας…

Ε ναι, λοιπόν, κυρία Παναγοπούλου, η φωτογραφία που τραβήχτηκε στο σκάφος σας έχει πλεόνασμα “ήθους”, “ήθους” που μάλλον αδυνατείτε να αντιληφθείτε. Δυστυχώς, εσείς προτιμήσατε να συστρατευθείτε με έναν “ηγέτη” που δεν αναλαμβάνει ευθύνες αλλά αντίθετα τις μεταθέτει σε… νεκρούς που “θολώνουν το τοπίο” στο Μάτι. Σε έναν “ηγέτη” που μετατρέπει για τις επικοινωνιακές του ανάγκες το θάλαμο επιχειρήσεων -για τη διάσωση πυροπαθών- σε… τηλεοπτικό στούντιο και λίγες μέρες μετά να … ξεκουράζεται από συσκέψεις και αυτοψίες τόπων τραγωδιών από τις οποίες πέρασε από… έξω και από μακριά. Να τι ζήσαμε και ζούμε, σε μια φωτογραφία…

*Ο Νίκος Καραγιαννακίδης είναι δικηγόρος της Θεσσαλονίκης…