«Μπλόκο» Παυλόπουλου: Δεν υπογράφει τις αλλαγές στην Δικαιοσύνη

509

Πολιτικοί κύκλοι εκτιμούσαν ότι, μετά την θεσμική εκτροπή της υπηρεσιακής κυβέρνησης Τσίπρα να επιλέξει για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την δικαστίνα η οποία πρόσφατα υπήρξε πρόεδρος του ποινικού τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου που εκδίκασε την υπόθεση για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα, τώρα “λύνονται τα χέρια” του προέδρου της Δημοκρατίας ώστε να μην υπογράψει το σχετικό προεδρικό διάταγμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Προκόπης Παυλόπουλος, δεν πρόκειται να προβεί σε καμία κίνηση πριν την 30 Ιουνίου που λήγει η θητεία της σημερινής ηγεσίας του Αρείου Πάγου, ενώ μετά την 1η Ιουλίου και ως την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας η Προεδρία της Δημοκρατίας θα κινηθεί τηρώντας τη συνταγματική τάξη.

Ωστόσο, η εμμονή της απελθούσας κυβέρνησης να προχωρήσει, χωρίς να έχει το δικαίωμα όπως σημειώνουν οι συνταγματολόγοι, σε αλλαγές στη δικαιοσύνη, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, έχει προκαλέσει εκτός από τις σφοδρές αντιδράσεις των κομμάτων, και δυσφορία στο προεδρικό Μέγαρο. Μένει να δούμε πλέον πως αυτή θα εκφραστεί από τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα…