Υπέροχοι μπεζέδες με μία συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.

Συστατικά

  • 2 ασπράδια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100ο C στον αέρα.
  • Για να φτιάξουμε τη μαρέγκα χρειαζόμαστε ένα μίξερ και φροντίζουμε ο κάδος του να είναι πεντακάθαρος.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν για περίπου 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε σε 3 δόσεις την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει και να διαλυθεί, για περίπου 5 λεπτά.
  • Μόλις αφρατέψει και γυαλίσει η μαρέγκα, δοκιμάζουμε για να δούμε αν έχει διαλυθεί εντελώς η κρυσταλλική ζάχαρη. Αν δεν έχει διαλυθεί συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το χτύπημα.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για ακόμα 10 δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστεράκι πυκνό 10 χιλ.
  • Στρώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα.
  • Βάζουμε λίγη μαρέγκα κάτω από τη λαδόκολλα, και στις 4 γωνίες, ώστε να κολλήσει καλά η λαδόκολλα πάνω στο ταψί.
  • Σχηματίζουμε τους μπεζέδες πάνω στο ταψί που έχουμε καλύψει με τη λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε για 2 ώρες.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε τους μπεζέδες να κρυώσουν εντελώς για 30 λεπτα.
  • Σερβίρουμε.
  • Διατηρούνται για περίπου 7 ημέρες σε ένα δοχείο κλεισμένο αεροστεγώς σε θερμοκρασία δωματίου.