Μπακογιάννης: Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός είναι η προίκα της Αθήνας

by news

Για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό μίλησε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης λέγοντας πως «όλοι το έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη».

«Αισθανόμαστε την ανάγκη για λίγο χαμόγελο και αισιοδοξία», είπε ο Κώστας Μπακογιάννης διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για «μια επένδυση στον στολισμό, που θα είναι η προίκα της Αθήνας για τα επόμενα 10 χρόνια».

Όπως είπε σιγά σιγά απλώνονται σε περισσότερες γειτονιές της πόλης, ενώ σχεδόν 30 χριστουγεννιάτικα δέντρα έχουν τοποθετηθεί σε γειτονιές και πλατείες της πόλης.

«Στόχος είναι όλη η Αθήνα να μοιράζεται αυτή τη χαρά».

Σχετικά με την κριτική που δέχτηκε για τα έξοδα του στολισμού εν μέσω πανδημίας, ο δήμαρχος Αθηναίων απάντησε: «Έχουμε που έχουμε μια έρημη πόλη, θέλουμε και μια σκοτεινή πόλη, μια πόλη νεκροταφείο; Στο παρελθόν η κρίση έχει αποτελέσει δικαιολογία για το δήμο Αθηναίων, να μην κάνει τίποτα.»

Για το click away ο Κώστας Μπακογιάννης είπε ότι είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Ωστόσο, τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Ο μεγάλος κίνδυνος που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι ότι πάρα πολλά μαγαζιά δεν θα σηκώσουν τα ρολά τους την επόμενη μέρα.

«Εμείς ως δήμος έχουμε ξεκλειδώσει 40 εκατ. ευρωπαϊκούς πόρους, έχουμε σχεδιάσει πρόγραμμα με 4 άξονες και προσπαθούμε για να κρατηθούμε όρθιοι», ανέφερε.

Όσον αφορά το μεγάλο περίπατο και την κριτική που δέχτηκε, ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι ήταν μια πιλοτική φάση και στη συνέχεια θα έρθει και δεύτερη φάση. «Ούτε ένα ευρώ δεν έχει πάει χαμένο», τόνισε.

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα