Μπ. Αναγωστόπουλος: «Την ξύπνησα και την έπνιξα. Το παιδί μου να μεγαλώσει και με τις δύο οικογένειες»

by news
Το tomanifesto.gr σεβόμενο την μνήμη της δολοφονηθείσας Καρολάιν και για την μελλοντική προστασία του μωρού της, ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ αποσπάσματα από το ημερολόγιο της ούτε συμμετέχει στην συνειδητή ή ατυχή προσπάθεια κάποιων να δημιουργήσουν ελαφρυντικά για τον συζυγοκτόνο, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Ο καθ’ ομολογία δράστης της στυγερής δολοφονίας στα Γλυκά Νερά, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, παραδέχτηκε στους αστυνομικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών ότι ξύπνησε τη σύζυγό του και την έπνιξε.

Γεγονός που προκύπτει από το «έξυπνο ρολόι» που φορούσε η 20χρονη αλλά  επιβεβαιώνεται και από την ιατροδικαστή, Χαρά Σπηλιοπούλου.

Στις 1:41 με 3:51 τα ξημερώματα οι παλμοί της κυμαίνονταν από 48 έως 58. Φαίνεται ότι η Καρολάιν ήταν σε κατάσταση ύπνου. Στις 4:05 οι παλμοί της ανέβηκαν ξαφνικά στους 87. Στις 4:11 σταμάτησαν οι καρδιακοί παλμοί. Δηλαδή η διαδικασία θανάτου, με τον 33χρονο να πιέζει πάνω της το μαξιλάρι, διήρκεσε 6 λεπτά.

Ο συζυγοκτόνος, από τις 4:11 (ώρα δολοφονίας της Καρολάιν) ως και τις 6:08 -όπου φαίνεται να επιχειρεί να επικοινωνήσει με τις αρχές- είχε καταθέσει πως ήταν δεμένος και λιπόθυμος. Το κινητό του τηλέφωνο όμως τον έχει προδώσει σε όλα τα σημεία. Αφού έδειξε πως είχε κάνει 146 βήματα. Διένυσε περίπου 99 μέτρα και ανέβηκε 6 ορόφους.

Στις 23:46 ο Αναγνωστόπουλος φαίνεται να ανεβαίνει τρεις ορόφους. Στη 1:15 το κινητό του μπαίνει σε φόρτιση και στις 4:24, δώδεκα λεπτά μετά τη δολοφονία, βγαίνει από τη φόρτιση. Στις 5:22 τα ξημερώματα -ενώ έχει καταθέσει ότι είναι δεμένος από τις 4:50 μέχρι και περίπου τις 6:20- κάνει 29 βήματα.

Στις 5:40 ανεβαίνει δύο ορόφους με κίνηση 103 βημάτων. Στις 5:53 καταγράφονται 14 βήματα και άνοδος ενός ορόφου. Εδώ η εκτίμηση των ειδικών είναι πως ανέβηκε από το υπόγειο όπου βρίσκεται το «παράθυρο εισβολής» των υποτιθέμενων ληστών.

Έχει βγάλει τις βίδες, έχει κατεβάσει όλη την κάσα μαζί με το τζάμι και την έχει ακουμπήσει στο πάτωμα χωρίς να σπάσει. Στις 6:08 άρχισε την προσπάθεια κλήσεων στο κινητό του, όπως είχε πει, με τη μύτη. Κάνει λαθεμένες κλήσεις στο 180 και μετά στις 6:10 στον αριθμό 1000.  Στις 6:11 τα καταφέρνει, ενώ 6:16 το πρωί καλεί μια γειτόνισσα. Είχε προηγηθεί κλήση, στην εταιρεία που εργάζεται.

Με τα γάντια της μοτοσικλέτας του, αφαίρεσε την κάρτα μνήμης στο σαλόνι της μεζονέτας. Τα κοσμήματα της Καρολάιν τα έκρυψε αρχικά μέσα στο ντεπόζιτο της μοτοσικλέτας. που βρισκόταν στο γκαράζ του σπιτιού.

Και αργότερα, τα πέταξε σε κάδο απορριμμάτων για να φανεί ότι δήθεν τα έκλεψαν οι υποτιθέμενοι ληστές. Όπως και τα 10.000 ευρώ μέσα από το επιτραπέζιο παιχνίδι που, όπως προέκυψε, δεν υπήρχαν ποτέ μέσα στο σπίτι.

Πλέον, ο καθ’ ομολογία συζυγοκτόνος, αυτό που ζητάει είναι να είναι καλά η ενός έτους Λυδία και να μεγαλώσει με τις δύο οικογένειες. Τόσο τη δική του, όσο και με αυτήν της Καρολάιν. Και όχι σε κάποιο ίδρυμα. Αυτό ανέφερε στην ΕΡΤ ο συνήγορος του, Βασίλης Σπύρου.

«Η ΕΛΑΣ δεν ανησυχούσε μήπως διαφύγει»

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Άννα Ευθυμίου, διαβεβαίωσε πως η αστυνομία και οι αρμόδιες υπηρεσίες της εργάστηκαν από την πρώτη στιγμή ανελλιπώς, συγκεντρώνοντας όλα τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία προκειμένου να καταλήξουν σε ένα συμπέρασμα.

Όπως είπε, από την αρχή υπήρχε και το ενδεχόμενο της ληστείας, το οποίο δεν μπορούσαν να αποκλείσουν και έτσι έπρεπε να εξετάσουν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία για να δουν αν υπήρχαν ενδείξεις τέλεσης του συγκεκριμένου αδικήματος ή όχι:

«Εφόσον αποκλείστηκε η ληστεία, καθώς δεν βρέθηκαν ίχνη, αποτυπώματα ή DNA στην οικία, που να μαρτυρούν την παρουσία τρίτου προσώπου, από κάποια άλλα στοιχεία, όπως εργαστηριακά ευρήματα μέσω τεχνολογικών αναλύσεων, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι βασικός ύποπτος είναι ο 32χρονος και γι’ αυτό κλήθηκε στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει», ανέφερε.

Η κ. Ευθυμίου είπε ότι οι κινήσεις τους έπρεπε να είναι προσεκτικές, επειδή υπήρχε το ενδεχόμενο της ληστείας και μέχρι να βρεθούν τις αποδείξεις για το αντίθετο «ήταν ο σύζυγος μιας δολοφονημένης μητέρας και πατέρας ενός παιδιού που είχε χάσει τη μάνα του».

Αξιοσημείωτο είναι πως, στην ερώτηση για το αν υπήρχε φόβος μήπως ο 32χρονος διαφύγει και γι’ αυτό το λόγο πήγε στο νησί ελικόπτερο για να τον μεταφέρει στην Αθήνα, η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ ανέφερε ότι δεν υπήρχε τέτοια ανησυχία.

Εκείνη την ημέρα, ήταν η στιγμή που «έδεσε» η δικογραφία, συγκεντρώθηκαν όλα τα στοιχεία και κατέδειξαν ως βασικό ύποπτο τον σύζυγο, οπότε τότε εκλήθη στη ΓΑΔΑ, όπως είπε.

 

 

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα