Μόσχα: Ελεύθερος ο Ουστίνοφ

by Manifesto

Υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελίας, το δικαστήριο της Μόσχας αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον 23χρονο ηθοποιό Πάβελ Ουστίνοφ, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία ότι επιτέθηκε εναντίον αστυνομικού κατά τη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας της αντιπολίτευσης, στις 3 Αυγούστου και οδηγήθηκε στη φυλακή με ποινή τρεισήμισι ετών.

Ο Ουστίνοφ αρνείται την κατηγορία, ισχυριζόμενος ότι συνελήφθη, ενώ περίμενε έναν φίλο του και ότι ουδέποτε επιτέθηκε εναντίον του αστυνομικού. Η ποινή που του επεβλήθη, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στον ρωσικό καλλιτεχνικό κόσμο, αλλά και την παρέμβαση της αρμόδιας επιτρόπου για τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ρωσίας Τατιάνα Μοσκάλκοβα, όπως και της γενικής εισαγγελίας.

Το δικαστήριο αποφάσισε σήμερα ότι ο Ουστίνοφ θα παραμείνει ελεύθερος έως την επόμενη εβδομάδα, οπότε θα εξετασθεί από το αρμόδιο δικαστήριο η έφεση την οποία έχει καταθέσει ο δικηγόρος του. Παράλληλα, το Δικαστήριο της Μόσχας αποφάσισε να επιβάλει στον Ουστίνοφ τον περιορισμό της απαγόρευσης εξόδου από την πόλη, τον οποίο ζήτησε η γενική εισαγγελία.

Οι συγγενείς του Ουστίνοφ ευχαρίστησαν όλους όσοι συμπαραστάθηκαν στο νεαρό ηθοποιό, καθώς και τη γενική εισαγγελία που τάχθηκε υπέρ της απελευθέρωσης του. «Δεν περιμέναμε να πάρει τέτοιες διαστάσεις η υπόθεση και να αγγίξει υψηλά ιστάμενα πρόσωπα. Ευχαριστώ όλα τα ΜΜΕ, την κοινή γνώμη, τους ηθοποιούς, αλλά και την γενική εισαγγελία», δήλωσε η αδερφή του Ουστίνοφ, Γιούλια, προσθέτοντας ότι «αγωνιούμε και για την τύχη των άλλων καταδικασθέντων που κατηγορούνται για μαζικές ταραχές και ευελπιστούμε ότι οι υποθέσεις τους θα επανεξετασθούν».

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα