Μόνο 26 ημέρες έμειναν…

53

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ κι αυτό! Ο ΣΥΡΙΖΑ να πανηγυρίζει για τη νίκη του «ΠΑΣΟΚ Ισπανίας», η οποία είναι άρρηκτα δεμένη και με τη νίκη της «Ισπανικής ΧΑ».

Το ακροδεξιό VOX έφτασε το 10%, μετά από πολλά χρόνια. Και το φάντασμα του Φρανκισμού εμφανίστηκε ξανά στην Ισπανία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως είναι αλλού. Αδιαφορεί εν προκειμένω για την «άνοδο της ακροδεξιάς», αποκηρύσσει στεγνά το «αδελφάκι» του Π. Ιγγλέσιας και τους Podemos που καταποντίστηκαν και υποδύεται τον Σάντσεθ! Φαντασιώνεται, ότι νικητής στις Ισπανικές εκλογές, είναι η… «Προοδευτική Συμμαχία» του Μπίστη, του Τζουμάκα και της Κουντουρά. Και «πουλά» κανονική «πολιτική τρέλα». Πρόκειται για τον ορισμό του πολιτικού τυχοδιωκτισμού.

ΕΙΝΑΙ όμως και η καταφανής πολιτική απελπισία, που σκεπάζει και καθορίζει τα πάντα στο Μ. Μαξίμου, που είναι ντυμένο στα «μαύρα». Ακόμα και η «φιλική» εταιρία δημοσκοπήσεων Palmos Analysis για το ακόμα πιο «φιλικό» tvx του Στ. Κούλογλου, δίνει προβάδισμα 6% στη ΝΔ. Δηλαδή πάνω και από το «όριο ασφαλείας» του 4-5%, που έχει θέσει από μόνο του και αυθαιρέτως το Μ. Μαξίμου. Σε 26 μέρες όμως τελειώνει το «κρυφτό» με τους αριθμούς, που τα «παιδία παίζει» στο προστατευμένο περιβάλλον του Μ. Μαξίμου. Οι κάλπες των ευρωεκλογών θα μιλήσουν. Και μάλιστα με τρόπο, που δεν θα επιδέχεται της παραμικρής αμφισβήτησης. Τότε, οι «Γέφυρες», ο Σάντσεθ, οι αλαμπρατσέτες με την εγχώρια και την διεθνή ακροδεξιά, οι εξυπνακισμοί των «Καρτερών» και οι «μαχαλομαγκιές» των Πολάκηδων, απλώς θα λειτουργήσουν ως μεγεθυντικός φακός της πολιτικής-και όχι μόνο-αθλιότητας, που «δημιούργησαν» τα τελευταία 4,5 χρόνια.

ΚΙ ΑΝ, όπως φαίνεται, στο μεταξύ, καταρρεύσει και το καθεστώς Μαδούρο στην Βενεζουέλα, τότε θα ανοίξουν στόματα. Και θα αποκαλυφθούν με στοιχεία, τι ακριβώς και γιατί μετέφεραν ό,τι μετέφεραν στην Ελλάδα τα κυβερνητικά αεροσκάφη του «συντρόφου Μαδούρο». Θα διευκρινιστεί αν εκτός από τον «αποσυνάγωγο»-τώρα-Ιγγλέσιας, έλαβαν κι άλλοι χρηματοδότηση, από το αιμοσταγές καθεστώς του Μαδούρο. Θα χυθεί άπλετο φως στα ταξίδια του Ν. Παππά και του μετρ των of shore Α. Αρτεμίου στην Βενεζουέλα.
ΜΟΝΟ 26 μέρες έμειναν.

M.