Μομφεράτος: «Οι οπαδοί του μάλλον δεν θέλουν από τον Κουφοντίνα να ζήσει»

by Manifesto

Στις 21 Φεβρουαρίου του 1985 στην διασταύρωση των οδών Βουκουρεστίου και Τσακάλωφ στο Κολωνάκι ο εκδότης της Απογευματινής Νικόλαος Μομφεράτος έπεφτε νεκρός από μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη. Στην ίδια τρομοκρατική επίθεση, δολοφονήθηκε και ο οδηγός του, Παναγιώτης Ρουσέτης.

Σήμερα, ο γιός του Γιώργος μίλησε στο Live News για την υπόθεση με την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Εμείς λυπούμεθα που η τρομοκρατία έχει γίνει θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης», είπε μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Πιστεύω», συνέχισε, «ότι είναι μια αφορμή και όχι η ουσία και γι’ αυτό βγάλαμε μια ανακοίνωση με την οποία ζητούμε απο τον κ. Κουφοντίνα να σταματήσει την απεργία πείνας του και να διεκδικήσει δια της δικαστικής οδού αυτά που πιστεύει ότι δικαιούται».

Ο κ. Μομφεράτος είπε ακόμα: «Οι οπαδοί του μάλλον δεν θέλουν από τον κ. Κουφοντίνα να ζήσει αλλά έχουν κάτι άλλο στο μυαλό τους. Εμείς δεν θέλουμε να πεθάνει αλλά νομίζω ότι το κίνημα θέλει να πεθάνει ο Κουφοντίνας. «Ο Κουφοντίνας ζωντανός θυμίζει τους νεκρούς του, όμως αυτοί θέλουν το δικό τους νεκρό» πρόσθεσε, και συμπλήρωσε πως ο «Λουκάς» της «17Ν» τους κάνει κακό όσο βρίσκεται εν ζωή.

*Ο Νικόλαος Μομφεράτος (28 Φεβρουαρίου 1924-21 Φεβρουαρίου 1985) ήταν Έλληνας εκδότης και τραπεζίτης, στενός φίλος και συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες του κεντροδεξιού Τύπου, και από τα πιο γνωστά θύματα της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη.

(Στη φωτο ο Νίκος Μομφεράτος)

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα