ΜΜΜ: Αυξήθηκε η κίνηση – Καμπάνια στη Θεσσαλονίκη για ασφαλή μετακίνηση

23
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μεσοσταθμική ποσοστιαία αύξηση της τάξης του 82% έχει σημειωθεί από Δευτέρα 4 Μαΐου έως και Πέμπτη 7 Μαΐου, στις επικυρώσεις εισιτηρίων στα μέσα μεταφοράς της ΟΣΥ (λεωφορεία, τρόλεϊ) και της ΣΤΑΣΥ (μετρό, τραμ, ηλεκτρικός) σε σχέση με τις αντίστοιχες ημέρες την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με στοιχεία από τον ΟΑΣΑ οι επιβάτες άρχισαν να χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ ενώ καταγράφεται σταθεροποίηση στις επικυρώσεις εισιτηρίων σε ημερήσια βάση τις τελευταίες ημέρες (από Τρίτη 5/5 έως Πέμπτη 7/5).

Ειδικότερα, οι επικυρώσεις εισιτηρίων ανά ημέρα είναι οι εξής:

Δευτέρα 4/5

Επικυρώσεις σε λεωφορεία και τρόλεϊ: 107.250

Επικυρώσεις σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ: 348.679

Τρίτη 5/5

Επικυρώσεις σε λεωφορεία και τρόλεϊ: 119.210

Επικυρώσεις σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ: 367.395

Τετάρτη 6/5

Επικυρώσεις σε λεωφορεία και τρόλεϊ: 118.392

Επικυρώσεις σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ: 367.157

Πέμπτη 7/5

Επικυρώσεις σε λεωφορεία και τρόλεϊ: 117.599

Επικυρώσεις σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ: 374.509.

Ωστόσο, από την ερχόμενη Δευτέρα, που θα έχουμε τη δεύτερη φάση άρσης των περιοριστικών μέτρων, το υπουργείο Μεταφορών  προετοιμάζεται με τον ανάλογο σχεδιασμό, συνεχίζοντας εντατικά τις απολυμάνσεις και πυκνώνοντας τα δρομολόγια στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Συγκεκριμένα θα μπαίνουν εμβόλιμα δρομολόγια στο Μετρό και τα λεωφορεία, όπου απαιτείται, και θα μειωθούν και άλλο οι χρονοαποστάσεις μεταξύ των συρμών στο Μετρό.

Επίσης, στο επόμενο δεκαήμερο θα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση του προστατευτικού διαχωριστικού για τους οδηγούς λεωφορείων και τρόλεϊ.

Καμπάνια για ασφαλή χρήση των ΜΜΜ στη Θεσσαλονίκη

Καμπάνια ενημέρωσης του επιβατικού κοινού για την ασφαλή χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, στο πλαίσιο αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού, πραγματοποιεί ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ), με κεντρικό σλόγκαν «Μένουμε σε κίνηση- Μένουμε ασφαλείς».

Με ενημερωτικά σποτάκια μέσω ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών για τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει na ακολουθούνται, αλλά και με ειδικά αυτοκόλλητα έντυπα εντός των αστικών λεωφορείων και ένα φυλλάδιο που θα διανέμεται, ο ΟΣΕΘ προτρέπει επιβάτες και εργαζόμενους να φορούν μάσκες και να κρατούν τις αποστάσεις ασφαλείας.

Όπως τονίζει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο ΟΣΕΘ, το τρίπτυχο της επιτυχίας για την ασφαλή χρήση των αστικών συγκοινωνιών έγκειται στο να χρησιμοποιούμε τα ΜΜΕ εφόσον: «Υπάρχει ανάγκη», «Δεν έχουμε άλλη δυνατότητα» και «Δεν έχουμε ύποπτα συμπτώματα».

Υπογραμμίζεται, δε, ότι από την αρχή της πανδημίας στη χώρα μας, περί το τέλος Φεβρουαρίου, ο ΟΣΕΘ ανέλαβε πρωτοβουλίες για τη διατήρηση της δημόσιας ασφάλειας στην αστική συγκοινωνία, δίνοντας σαφείς οδηγίες προφύλαξης προς τους παρόχους του συγκοινωνιακού έργου (ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ).

Μάλιστα, πριν από την επανέναρξη του συνόλου των δρομολογίων φρόντισε να στείλει προς ενημέρωση εργαζομένων και παρόχων αλλά και του επιβατικού κοινού, ολοκληρωμένη λίστα με οδηγίες και μέτρα, ώστε η επιστροφή να γίνει με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο.

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr