Μητσοτάκης: Με τους επιστήμονες ή με τους ψεκασμένους

78

Στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ιδιαίτερα σκληρός κι επιθετικός απέναντι σε όσους στοχοποιούν τους επιστήμονες, απευθυνόμενος κυρίως στον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ – χωρίς να τους κατονομάζει- μετά την απαράδεκτη επίθεση στον Σωτήρη Τσιόδρα,  υψώνοντας με αυτό τον τρόπο ασπίδα προστασίας στους επιστήμονες της χώρας που έχουν επωμιστεί το βαρύ φορτίο της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: “Πρέπει να αφήσουμε τους επιστήμονες έξω από κάθε αντιπαράθεση. Γιατί αν αμφισβητήσουμε την επάρκειά τους ή, ακόμα χειρότερα, αρχίσουμε να τους κατηγορούμε ότι παίζουν πολιτικά παιχνίδια, τότε πριονίζουμε το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε όλοι.

Αν χάσουμε την εμπιστοσύνη μας στους ειδικούς, θα υπακούσουμε πιο εύκολα στα κελεύσματα των εύκολων και απλοϊκών συνθημάτων. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους λίγους «ψεκασμένους». Αλλά και σε εκείνους που δικαιολογημένα είναι κουρασμένοι από αυτή την πολύμηνη περιπέτεια.

Η θεμιτή πολιτική κριτική ας περιοριστεί, λοιπόν, στους πολιτικούς. Εξάλλου, πρώτος εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη των αποφάσεών μου. Δεν κρύφτηκα στα δύσκολα, δεν θα το κάνω τώρα. Τώρα είναι η ώρα των πράξεων από όλους και από τον καθένα ξεχωριστά”.

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr