Μικροπολιτική και η πατρίδα στα ζάρια από τον ΣΥΡΙΖΑ

61
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την πατρίδα στα ζάρια είναι έτοιμοι να παίξουν στο ΣΥΡΙΖΑ μπας και σώσουν την παρτίδα για λογαριασμό τους.

Πως αλλιώς θα σχολιάσει κανείς ένα non paper με το οποίο η Κουμουνδούρου επιχειρεί να κοντύνει τον πρωθυπουργό έναντι του Ερντογάν κάνοντας λόγο για αιφνιδιασμό και πρωτοφανή έλλειψη σοβαρότητας.

Ξεχνούν προφανώς στο ΣΥΡΙΖΑ την απροετοίμαστη επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα οπότε και ο πρόεδρος της Τουρκίας πήρε μονότερμα κυβέρνηση και προεδρεία της Δημοκρατίας.

Πάλι καλά που αναγνωρίζουν πως η συνάντηση «ορθώς έγινε, καθώς οι δίαυλοι επικοινωνίας πρέπει να παραμένουν ανοιχτοί ιδίως στις δύσκολες στιγμές».
Στο σημείωμα όμως κάνουν και μια υπέρβαση. Προτείνουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη να «πιέσει» τον Τραμπ να παρέμβει. Αν κρίνει κανείς από τις «πιέσεις» του Τσίπρα, στην Κουμουνδούρου μάλλον εννοούν να παρακαλέσει ο πρωθυπουργός τον Αμερικανό πρόεδρο ο οποίος όμως έκανε και νέα συμφωνία με τον Ερντογάν για το διμερές εμπόριο.

Στον ΣΥΡΙΖΑ μυρωδιά δεν έχουν πάρει από τον τρόπο που ασκείται η εξωτερική πολιτική. Και το αποδεικνύουν καθημερινά. Ας κάτσουν λοιπόν αναπαυτικά στα καθίσματα της αντιπολίτευσης και ας εκμεταλλευτούν τον χρόνο μήπως και ξεπεράσουν τις ιδεολογικές τους αγκυλώσεις και μάθουν πως γίνεται η δουλειά.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr