Μία ωραία ατμόσφαιρα στο ΚΙΝΑΛ

by news
Καθυστερημένο μεν, αλλά νομίζω ενδιαφέρον, καθώς απεικονίζει τις συνθήκες που επικρατούν στο δεύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το ΚΙΝΑΛ. Όπως θα θυμάστε οι επιμελείς αναγνώστες, στο κόμμα αυτό παραλίγο να πνιγούν για μια ακόμη φορά σε μια κουταλιά νερό, με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις.
Από τη συνολική γραμμή της υπερψήφισης διαφοροποιήθηκαν δύο, ο Γιώργος (Παπανδρέου) και ο Χάρης Καστανίδης. Δεν προσήλθαν στη Βουλή να ψηφίσουν, η πρόεδρος Φώφη έγινε έξαλλη, απειλήθηκαν διαγραφές, και για την εκτόνωση της κατάστασης συγκλήθηκε η Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπου ο Παπανδρέου και ο Καστανίδης κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον των συναδέλφων τους.
Από όλα όσα ειπώθηκαν και μου διηγούνταν ένα βράδυ ένας-δυο εκ των συμμετόχων της συνεδρίασης, ο Παπανδρέου σήκωσε «γρήγορα τους τόνους» και επιθετικά κάλεσε τους υπόλοιπους να τον… σεβαστούν! «Έχω τις απόψεις μου», τους είπε, «και δικαιούμαι να τις εκφράζω. Σεβαστείτε το όνομά μου, και σεβαστείτε την ιστορία μου και την προσφορά μου στο Κίνημα. Υποδείξεις δεν δέχομαι από κανένα» και άλλα πολλά και διάφορα ανάλογα.
Έχει τη σημασία του το γεγονός ότι μια νέα βουλευτής, η κυρία Λιακούλη, του την έπεσε με έναν ιδιαίτερο τρόπο. «Κύριε πρόεδρε, μπορώ να σας ρωτήσω κάτι;» τον ρώτησε κοιτώντας τον στα μάτια. «Παρακαλώ» απάντησε εκείνος, και τότε η Λιακούλη του είπε: «Γιατί με προσβάλλετε;». Τρελάθηκε ο Γιώργος. «Σας πρόσβαλα: Πώς; Με ποιον τρόπο; Είπα κάτι;». Και η Λιακούλη, ατάραχη: «Βεβαίως και με προσβάλατε. Τρεις μέρες μου βγήκαν τα μάτια να διαβάζω το νομοσχέδιο και εσείς με προσβάλατε υποστηρίζοντας μια άποψη διαμετρικά αντίθετη».
«Σήμερα δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα», εκεί στο ΚΙΝΑΛ.
Του Γιώργου Παπαχρήστου από το Στίγμα των “Νέων”

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα