Μετάλλαξη κορωνοϊού: Προβληματισμός για τα “ορφανά” κρούσματα

by news

Είκοσι έξι κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί στη χώρα μας, ενώ δύο εξ αυτών είναι «ορφανά» δηλαδή τα άτομα ούτε είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό, ούτε είχαν έρθει σε επαφή με άτομα που είχαν ταξιδέψει.

Τα δύο «ορφανά» μεταλλαγμένα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική, σε περιοχή του δήμου Αθηναίων και στην Κρήτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ενδέχεται να υπάρχουν δύο ακόμη κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού επίσης σε Αθήνα και Κρήτη.

Η επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας συνολικά δείχνει τάσεις σταθεροποίησης. Υπενθυμίζεται πως η Αττική συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο του κορωνοϊού, καθώς από τα 566 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες, τα 256 εντοπίζονται στο Λεκανοπέδιο.

Συγκεκριμένα, ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών ήταν η πιο φορτωμένη επιδημιολογικά περιοχή της Αττικής με 71 νέα κρούσματα (μόλις ένα λιγότερο από ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη). Ακολουθεί ο Βόρειος Τομέας Αθηνών με 39 κρούσματα και η Ανατολική Αττική έχει 38 κρούσματα. Στον Δυτικό Τομέα Αθηνών καταγράφονται 35 μολύνσεις, ενώ Δυτική Αττική και Πειραιάς έχουν 27 περιπτώσεις. Ακολουθεί ο Νότιος Τομέας Αθηνών με 18 μολύνσεις και τέλος τα νησιά του Αργοσαρωνικού με 1.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα