Μείωση εισφορών κατά 25%

278
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseisΜείωση εισφορών κατά 25%

Στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 25% σε βάθος τετραετίας πρόκειται να προχωρήσει η κυβέρνηση. Το μέτρο αυτό έχει «περίοπτη» θέση στον φάκελο που έλαβε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας κατά την διάρκεια του πρώτου υπουργικού συμβουλίου της νέας κυβέρνησης. Επίσης το υπουργείο πρόκειται να προχωρήσει σε αλλαγές στο νόμο Κατρούγκαλου αλλά και σε αύξηση του προϋπολογισμού για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και το επίδομα ανεργίας. Πρόκειται για τις άμεσες δράσεις τις οποίες θα δρομολογήσει ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης.
Πιο αναλυτικά ο φάκελος που έλαβε η ηγεσία του υπουργείου περιλαμβάνει τις ακόλουθες παρεμβάσεις:
– Μείωση των εισφορών κύριας σύνταξης από το 20% στο 15% εντός της 4ετίας. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως ο υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης, μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ανέφερε ότι οι αλλαγές στο νόμο Κατρούγκαλου θα γίνουν προς μια αναλογικότερη απόδοση συντάξεων, παράλληλα με την επίτευξη της μείωσης των εισφορών.
-Αύξηση του προϋπολογισμού του ΟΑΕΔ κατά 200 εκατ. ευρώ τον χρόνο και ενίσχυση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος με αύξησή του στο 1 δισ. ευρώ ετησίως.
– Συσχέτιση του κατώτατου μισθού με τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας.
– Στήριξη της οικογένειας και αντιμετώπιση του δημογραφικού. Όπως δήλωσε η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου, η δημογραφική πολιτική της κυβέρνησης έχει ως κύριο πυλώνα το οικογενειακό επίδομα και το επίδομα για κάθε νέο παιδί, ενώ στους άμεσους στόχους συγκαταλέγεται και το να μη μείνει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών.
-Αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού με την εισαγωγή συστήματος τριών πυλώνων.
– Ενίσχυση των ελέγχων του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, για την αποτελεσματικότερη προστασία των εργαζομένων. Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, εξήγγειλε ειδικά κίνητρα στήριξης των συνεπών εργοδοτών που δεν παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία, αλλά και σαφάρι ελέγχων σε όλη τη χώρα με έμφαση στις τουριστικές περιοχές.