Μειώνονται οι μετακλητοί υπάλληλοι, μέχρι έντεκα για κάθε υπουργό

207
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis Την Παρασκευή συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο

«Ψαλίδι» βάζει η κυβέρνηση στους μετακλητούς υπαλλήλους.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο σχεδιασμός προβλέπει ότι κάθε υπουργός θα δικαιούται έντεκα μετακλητούς υπαλλήλους, ενώ οι υφυπουργοί από έξι.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία στις 31 Μαρτίου, οι μετακλητοί υπάλληλοι ανερχόταν σε περίπου 2.700.

Μικρό αριθμό μετακλητών, έως πέντε, σχεδιάζεται να έχουν οι γενικοί γραμματείς, ο αριθμός των οποίων ήδη έχει μειωθεί. Σημειώνεται ότι οι γενικές γραμματείες από 93 περιορίστηκαν σε 56 συγκεντρώνοντας περισσότερες αρμοδιότητες.

Με την ελάττωση των μετακλητών, η κυβέρνηση επιδιώκει να περιορίσει το δημοσιονομικό κόστος, ενώ στο ίδιο πλαίσιο προωθεί τη μείωση της οροφής στις δαπάνες των υπουργείων σε πιο ρεαλιστικά επίπεδα.

Παράλληλα, μελετάται οι προσλήψεις των περίπου 31.300 αναπληρωτών για το σχολικό έτος 2019 – 2020 να γίνουν μέσω των πινάκων κατάταξης. Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να μειωθούν οι δαπάνες στα υπουργεία.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των μετακλητών εξαρτάται από το πόσους υπουργούς και υφυπουργούς έχει μια κυβέρνηση και η σημερινή μετρά 51.

Τον αριθμό μετακλητών, αποσπασμένων υπαλλήλων και πάσης φύσεως συμβούλων και συνεργατών στα γραφεία των στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 έως το 2019 και το κόστος επιβάρυνσης του προϋπολογισμού, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο η παρούσα κυβέρνηση θα τον περιορίσει, ζητεί να μάθει το KINAΛ, με ερώτηση 20 βουλευτών του στον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και 20 υπουργούς και υφυπουργούς.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr