Μειωμένο ωράριο και στον ιδιωτικό τομέα για γονείς με μαθητές

16
Pixabay

Μειωμένο ωράριο θα έχουν και οι εργαζόμενοι γονείς με μαθητές, του ιδιωτικού τομέα. Με δεδομένο ότι δεν προβλέπεται να λειτουργήσουν τα ολοόημερα σχολεία ενώ κάποια παιδιά θα μένουν αναγκαστικά σπίτι εφόσον τα μαθήματα γίνονται εκ περιτροπής, θα ισχύσει για τους γονείς του ιδιωτικού κλάδου ό,τι ισχύει για τους εργαζόμενους γονείς στο Δημόσιο.

Αυτό διευκρίνισαν σήμερα στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Οι υπουργοί εξήγησαν πως για τις ημέρες που τα παιδιά θα βρίσκονται στο σπίτι, εφ’ όσον με απόφαση του σχολείου θα γίνονται εκ περιτροπής μαθήματα, συνεχίζεται η άδεια ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και για κάθε τέσσερις ημέρες ειδικής άδειας, θα χρεώνονται μία κανονική.

Επίσης έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για να μπορούν να έχουν μειωμένο ωράριο κατά 2 ώρες για να παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο, καθώς δε θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι τα εν λόγω μέτρα θα ισχύσουν έως το τέλος της σχολικής χρονιάς που για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία έχει οριστεί έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου (αντί για τη 15η Ιουνίου).

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr