Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η δράση «Aegean Mamas Know Best» και «Aegean Gardeners», στο πλαίσιο του τίτλου Νότιο Αιγαίο – Γαστρονομικής Περιφέρεια της Ευρώπης 2019.
 
Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στους Λειψούς το Σάββατο 13 Απριλίου το «Aegean Mamas Know Best» – «Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα» και «Aegean Gardeners» – «Μικροί Κηπουροί του Αιγαίου», με τις παραδοσιακές συνταγές του νησιού να έχουν την τιμητική τους.
Το πρόγραμμα επιμελείται ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, που εκπροσωπείται από τον πρόεδρό της Νίκο Χριστοφόρου και την Πρέσβειρα του τίτλου Νότιο Αιγαίο – γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019,  σεφ  Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος «Taste the Seasons» της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης – Νότιο Αιγαίο 2019. Στο γραφικό λιμάνι των Λειψών παρουσιάστηκε η νησιώτικη γαστρονομία μέσα από τις τοπικές παρασκευές και τα ποιοτικά προϊόντα που διαθέτει το νησί.
 
Τα παιδιά συμμετείχαν με το πλάσιμο της ζύμης σε όμορφα σχέδια, ενώ συμβολική ήταν η «συμμετοχή» τους στην κουζίνα με τη μαμά και τη γιαγιά. Οι γιαγιάδες έλαβαν την κάρτα με την αφιερωμένη συνταγή στην κόρη ή την εγγονή και τα μυστικά που τη συνοδεύει και τα παιδιά πήραν το σελιδοδείκτη τους.
Στο λιμάνι των Λειψών οι δωδεκανησιακοί χοροί συρτός και σούστα από τον πολιτιστικό σύλλογο με την παραδοσιακή φορεσιά και φόντο το γραφικό τοπίο, έδωσαν ρυθμό και άνοιξαν την εκδήλωση με πολύ κόσμο.
Η εγκάρδια υποδοχή στη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου συνοδεύτηκε από την παράθεση του γαστρονομικού πλούτου των Λειψών με μακρά παράδοση στην κτηνοτροφία, τη γεωργία και την αλιεία.
 
Η οικονομία του νησιού περιλαμβάνει προϊόντα υψηλής ποιότητας, οινοποιείο, τυροκομείο και παραγωγές σε κάθε σπίτι για τις ανάγκες της οικογένειας.