Με «ξεσηκωμό του Ισλάμ» απειλεί ο Ερντογάν την Ευρώπη

by Manifesto

Οι δημόσιες δηλώσεις όλο και περισσότερων αξιωματούχων, δεν αφήνουν πλέον καμία αμφιβολία: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «καίει» τις γέφυρες με τη Δύση γιατί σκοπός του είναι να εμφανιστεί ως -δήθεν- ο ηγέτης των απανταχού της γης μουσουλμάνων και να πυροδοτήσει κοινωνικές εξεγέρσεις στο εσωτερικό των ευρωπαϊκών κοινωνιών, με βάση το θρήσκευμα, ή μάλλον σωστότερα με βάση τον θρησκευτικό φανατισμό που ο ίδιος θα υποδαυλίσει.

Δεν πέρασε απαρατήρητο ότι η μόνη χώρα που δεν εξέφρασε στη Γαλλία τα συλλυπητήριά της για τον ειδεχθή δολοφονία του καθηγητή Σαμουέλ Πατί από έναν φανατικό ισλαμιστή, ήταν η Τουρκία. Αλλά βέβαια, δεν είναι μόνο αυτό…

Στη συνέχεια επιτέθηκε στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν με λόγια που εκφεύγουν σαφώς της διπλωματικής γλώσσας: Ο Ερντογάν είπε πως ο Μακρόν έχει πρόβλημα με τους μουσουλμάνους και χρειάζεται ψυχοθεραπεία – μία φραστική επίθεση που προκάλεσε την αντίδραση της Γαλλίας και την ανάκληση του Γάλλου πρεσβευτή από την Άγκυρα.

«Το άτομο που διοικεί τη Γαλλία έχασε το δρόμο του. Μιλάει για τον Ερντογάν όλη την ημέρα. Κοίταξε πρώτα τον εαυτό σου και που πηγαίνεις. Είπα στην Καισάρεια χθες, ότι ο αυτός (ο Μακρόν) είναι περιστατικό και ότι πρέπει πραγματικά να εξεταστεί ιατρικά» δήλωσε ο Ερντογάν σε τηλεοπτική του ομιλία, στην επαρχία της Μαλάτειας, στα ανατολικά της Τουρκίας.
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα