Με ολοκληρωμένο σχέδιο απέναντι στο μεταναστευτικό: Ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Κουμουτσάκος ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο tomanifesto.gr

116
ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Σπεύσαμε να διαχειριστούμε μια κατάσταση που μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση» λέει στο tomanifesto.gr ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής. Από την Ουάσιγκτον όπου βρίσκεται για επίσημες συναντήσεις, ο Γιώργος Κουμουτσάκος εξηγεί πως η κυβέρνηση κινήθηκε άμεσα τόσο εντός όσο και εκτός της Ελλάδας.

«Η Νέα Δημοκρατία αντιμετώπισε από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησής της μια πολύ δύσκολη κατάσταση στο μεταναστευτικό/ προσφυγικό. Κληρονόμησε μια ιδεοληπτική αντίληψη για το ζήτημα που δεν ελάμβανε σοβαρά υπόψιν τα ζητήματα ασφαλείας, ένα κατακερματισμένο – δυσλειτουργικό σύστημα διαχείρισης και μια ιδιαίτερα βεβαρημένη συγκυρία λόγω της πολιτικής της Τουρκίας και των γεωπολιτικών εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο» σημειώνει στο tomanifesto.gr ο Γιώργος Κουμουτσάκος συμπληρώνοντας πως «σε αυτές τις συνθήκες και την ιδιαίτερα έντονη έξαρση των μεταναστευτικών ροών, η κυβέρνηση έσπευσε να διαχειριστεί την κατάσταση που μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση. Έλαβε άμεσα μέτρα παρέμβασης, δημιούργησε ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο και τώρα ξεκινά την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδίου».

Αναφερόμενος στο σχέδιο που παρουσιάστηκε εξηγεί πως «με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, εφαρμόζουμε μια ενιαία πολιτική με σεβασμό στη  φύλαξη των συνόρων νομιμότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία του αγαθού της ασφάλειας και υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών. Πρόκειται για την πολιτική που κάνει πράξη το δόγμα της δημοκρατικής αυστηρότητας».

«Πρόκειται για εθνική προσπάθεια αντίστοιχη της κλίμακας του προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα. Η πολιτική αυτή εξελίσσεται ταυτόχρονα σε εσωτερικό και διεθνές επίπεδο» λέει ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Με αφορμή και την επίσκεψή του στις ΗΠΑ επισημαίνει πως «στο διεθνές πεδίο ενημερώνουμε, ευαισθητοποιούμε και οικοδομούμε συνεργασίες με εταίρους και συμμάχους. Συμμετέχουμε ενεργά στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση για τη διαμόρφωση της νέας ευρωπαϊκής πολιτικής για το μεταναστευτικό που πρέπει να διασφαλίζει στήριξη και αλληλεγγύη στις χώρες πρώτης γραμμής, που  όπως και κυρίως, η Ελλάδα, καταβάλουν καθημερινά μια πολύ σκληρή προσπάθεια για την αντιμετώπιση μιας πρόκλησης που ξεπερνά τις δυνατότητες κάθε κράτους χωριστά».

«Η διεθνοποίηση του ζητήματος, όπως έχει επισημάνει ο Πρωθυπουργός, και η ανάδειξη της ευρωπαϊκής του διάστασης αποτελεί προτεραιότητα για την Ελλάδα καθώς το μεταναστευτικό είναι μια κοινή πρόκληση που μόνον ως τέτοια μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά» καταλήγει ο αναπληρωτής υπουργός.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr