Με νέα φιλοσοφία το ηλεκτροκίνητο MINI Cooper SE

16
Με νέα φιλοσοφία το ηλεκτροκίνητο MINI Cooper SE tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Το νέο MINI Cooper SE είναι το πρώτο μοντέλο που συνδυάζει ηλεκτροκίνηση σε περιβάλλον πόλης.

Διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά του πρώτου μικρού αυτοκινήτου στην πολυτελή κατηγορία και βασίζεται αποκλειστικά στην 3θυρη έκδοση. Οι διαστάσεις, η σχεδίαση, ο χώρος και το εσωτερικό του νέου μοντέλο εξελίχθηκε με γνώμονα την επέκταση της γκάμας με ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.

Κατασκευάζεται στην ίδια γραμμή παραγωγής με τις συμβατικές εκδόσεις του στο εργοστάσιο της MINI στην Οξφόρδη και η τεχνολογία κίνησης προέρχεται από τα εξειδικευμένα κέντρα του BMW Group στον τομέα της ηλεκτροκίνησης στο Dingolfing και το Landshut.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου είναι τοποθετημένη με ειδική διάταξη και αποτελείται από κυψέλες ιόντων λιθίου που διαιρούνται σε 12 μονάδες. Αυτές σχηματίζουν ένα συγκρότημα σχήματος T, τοποθετημένο στο δάπεδο του οχήματος, που παράγει μικτό ενεργειακό περιεχόμενο 32,6 kWh.

Έχει χαμηλά το κέντρο βάρους και αυτό αυξάνει την ευελιξία του ηλεκτροκίνητου μοντέλου, καθιστώντας το εξαιρετικό και άριστα ελεγχόμενο ακόμα και στις στροφές με υψηλή ταχύτητα.

Το νέο MINI Cooper SE προσφέρει, επίσης, αξιόπιστο κράτημα, κάτι στο οποίο συμβάλλει και η θέση της μπαταρίας υψηλής τάσης. Λόγω της συγκεκριμένης διάταξης, δεν περιορίζεται ο ωφέλιμος χώρος αποσκευών συγκριτικά με τις εκδόσεις με συμβατικούς κινητήρες. Όπως στο 3θυρο ΜΙΝΙ με κινητήρα καύσης, ο χώρος αποσκευών πίσω από την πίσω πόρτα είναι 211 λίτρα και μπορεί να φτάσει στα 731 λίτρα με τις πλάτες των πίσω καθισμάτων αναδιπλωμένες.