Με… Έλληνες παλεύει τους Έλληνες ο Ερντογάν!

by MANIFESTO

Δόξα και τιμή στους Έλληνες λέει ο Ερντογάν. Και δεν το λέει με λόγια αλλά με πράξεις! Δείτε για παράδειγμα τον Μπαρμπαρόσα. Διαβόητος αρχιναύαρχος του οθωμανικού στόλου. Η καταγωγή του ήταν από τον Παλαιόκηπο Γέρας της Λέσβου και φυσικά ήταν ελληνικής καταγωγής, με την κυρά Κατερίνα, τη μάνα του να είναι χριστιανή. Για τον πατέρα του υπάρχει η πιθανότητα να ήταν Έλληνας γενίτσαρος από τα Γιαννιτσά!

Το θέμα μας παρόλα αυτά δεν είναι ο Μπαρμπαρόσα αλλά ο  μεγαλύτερος αδελφός του και γνωστός πειρατής.

Το όνομα αυτού; Ορούτς Ρέις. Αν σας φαίνεται γνώριμο δεν είναι τυχαίο: έτσι έχει βαφτίσει ο Ερντογάν το ερευνητικό πλοίο που σουλατσάρει στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ιστορία του έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς έφτασε να αυτοανακηρυχθεί μέχρι και σουλτάνος (του Αλγερίου). Αφότου πρώτα συνελήφθη από του Ιππότες της Ρόδου και υποχρεώθηκε να τους υπηρετεί ως σκλάβος μέχρι που αγοράστηκε από Αιγύπτιο εμίρη.

Εν τέλει σκοτώθηκε σε μάχη με τους Ισπανούς τους οποίους είχε στοχοποιήσει για αρκετά χρόνια.

Για να τον τιμήσει λοιπόν ο Ερντογάν έδωσε το όνομά του στο ερευνητικό πλοίο γεγονός που επιτρέπει δύο συμπεράσματα: από την μία ο Τούρκος πρόεδρος το αντιμετωπίζει ως… πειρατικό (και ορθώς) και από την άλλη αντιλαμβάνεται πως με τους Έλληνες ως Τούρκος τύχη δεν έχει. Και επιστράτευσε την… ψυχή ενός τουλάχιστον στην καταγωγή Έλληνα!

 

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα