«Μαζί σπάμε τη σιωπή»: Το metoogreece.gr για όλα τα θύματα κακοποίησης (βίντεο)

by news

Σειρά πρωτοβουλιών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής για την αντιμετώπιση του φαινομένου των σεξουαλικών παρενοχλήσεων, κακοποιήσεων και την εξουσιαστική βία, στους χώρους εργασίας, το σχολείο, την οικογένεια, τις παρέες.

Μεταξύ αυτών υπογράμμισε τη δημιουργία δύο ιστοτόπων, του metoogreece.gr και του metoo.gov.gr, το οποίο θα ενεργοποηθεί σύντομα. Το metoogreece.gr είναι ένα εργαλείο της Πολιτείας στη διάθεση όλων των πολιτών, ώστε να ενημερώνονται για τα θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης και εξουσιαστικής βίας και τις δράσεις καταπολέμησής τους.

Σύντομα θα υπάρχουν ανακοινώσεις για πρωτοβουλίες που σκοπό έχουν να βοηθήσουν τον καθένα και την καθεμία να αντιδράσει σε κάθε μορφή παρενόχλησης και κακοποίησης. Στόχος να σπάσει τη σιωπή!

Σχετικό twitter ανέβασε ο πρωθυπουργός, με το μήνυμα «μαζί σπάμε τη σιωπή. Δεν είσαι μόνος. Δεν είσαι μόνη».

 

Επιπλέον, σύντομα θα ενεργοποιηθεί το metoo.gov.gr.

Σε αυτό θα μπορούν να υποβάλλονται καταγγελίες σε πραγματικό χρόνο. Όπως σημείωσε στη Βουλή ο πρωθυπουργός, το κίνημα «#ΜeToo» είναι εφαλτήριο να ενώσουμε την κοινωνία, να την κάνουμε πιο δίκαιη. Εξήγησε πως «το #metoo λειτουργεί σαν τομή στον χρόνο. Ο κόσμος της εργασίας και οι κανόνες που τον διέπουν θα αλλάξουν ουσιαστικά εξαιτίας του. Οι φωνές απαιτούν να ακούσουμε και να αλλάξουμε. Να αναγνωρίσουμε ότι υπήρχε και υπάρχει ανισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών. Είναι επιτέλους θετικό ότι οι ίδιες οι γυναίκες και οι άντρες που έχουν δεχτεί κακοποιητικές συμπεριφορές αισθάνονται ασφαλείς να μιλήσουν. Αυτή η κυβέρνηση διαμόρφωσε το πλαίσιο ώστε τα θύματα να καταγγείλουν αυτές τις πράξεις».

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα