fbpx

Μάνος Βουλαρίνος: Βάζουν μπροστά τα Τέμπη και διαδηλώνουν για τις… ιδιωτικοποιήσεις

by Tasos

ιδιωτικοποίηση (η)

  1. η αγορά από ιδιώτες επιχειρήσεων που ανήκαν στο κράτος «με δεδομένο ότι ακόμα και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις τον έλεγχο για την εφαρμογή των κανόνων τον κάνει το κράτος, ο μόνος λόγος για να είναι κάποιος εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων είναι η επιθυμία του να κάνει κουμάντο στο Δημόσιο»
  2. αυτό που μισεί η Αριστερά «τα κόμματα της Αριστεράς συμφώνησαν ότι η αξιολόγηση στο Δημόσιο όπως και η μετατροπή των ελληνικών πανεπιστημίων σε κανονικές σχολές αντίστοιχες με αυτές των προηγμένων χωρών είναι ιδιωτικοποίηση».

 

Στο απόγειό της η προσβολή της νοημοσύνης

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι ιδιωτικοποιήσεις ήταν το κόκκινο πανί για την πλειονότητα των συμπολιτών που διαδήλωσαν χρησιμοποιώντας ως αφορμή το δυστύχημα των Τεμπών.

Από τη στιγμή που μιλάμε για ένα δυστύχημα, στο οποίο όσοι έχουν ευθύνη –από την πιο μικρή μέχρι την πιο μεγάλη– ανήκουν στο Δημόσιο, αυτό είναι το αντίστοιχο του να γινόταν μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα θύματα της οπαδικής βίας και οι συγκεντρωμένοι να κρατούσαν πανό τα οποία θα έγραφαν «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΟΠΑΔΩΝ».

Κάποιοι θα μπορούσαν να μιλήσουν ακόμα και για προσβολή νεκρών, αλλά επιτρέψτε μου να πω πως πολύ χειρότερη βρίσκω την αδιάκοπη προσβολή της νοημοσύνης, η οποία αγγίζει το απόγειό της όταν η ευθύνη του δυστυχήματος αποδίδεται στον καπιταλισμό και «στο κυνήγι του κέρδους».

 

Περί μετακινήσεων

Στην πραγματικότητα το «κυνήγι του κέρδους» είναι ακριβώς αυτό που διασφαλίζει την ασφάλεια των μετακινήσεων καθώς το μέλλον των αεροπορικών, σιδηροδρομικών, ναυτιλιακών κ.λπ. εταιρειών που εμπλέκονται σε πολύνεκρα δυστυχήματα είναι από αβέβαιο έως ανύπαρκτο.

Γι’ αυτό άλλωστε στη Δύση (εκεί δηλαδή που ο καπιταλισμός στην πιο ώριμη μορφή του κυριαρχεί) οι μετακινήσεις είναι πιο ασφαλείς από οπουδήποτε αλλού.

 

Καλά παιδιά που τραμπουκίζουν δικαίως

Να «μην αρχίσουμε τη διαδικασία δαιμονοποίησης συγκεκριμένων χώρων» ζήτησε ο Γιάνης ο Βαρουφάκης, ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τον σούπερ ήρωα Ανθρωπο-Παγόνι.

Πιθανώς ο πολιτικός που για να ξεχωρίσει φτάνει στο σημείο να γράφει ανορθόγραφα το όνομά του θέλει να πει ότι οι τραμπούκοι που αυτοαποκαλούνται αντιεξουσιαστές δεν είναι κακά παιδιά αφού συνήθως τραμπουκίζουν δικαίως αυτούς που το κίνημα έχει ορίσει ως «εχθρούς του λαού».

 

Όπως τον βολεύει…

Σύμφωνα με τον μπρόεδρο Τσίπρα, η συμμετοχή του Τόσκα στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019 δεν συνιστούσε πρόβλημα αφού είχε περάσει ένας χρόνος από την τραγωδία του Ματιού.

Φαίνεται πως ο σύντροφος μπρόεδρος πιστεύει ότι ο χρόνος θεραπεύει την ανεπάρκεια και ίσως αυτή να είναι η αιτία που επιμένει να ηγείται του κόμματός του μετά από τέσσερις συνεχείς εκλογικές ήττες.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα