Τα πιο αφράτα και πιο μαμαδίστικα μπιφτέκια γεμιστά είναι αυτά. Ο δε πουρές που τα συνοδεύει, είναι απλός και πεντανόστιμος. Με την υπογραφή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 αβγό
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 4 γεμάτες κ.σ. βρώμη ή 1 φλ. τρίμματα ψωμί μπαγιάτικο
  • 1 πρέζα αποξηραμένο δυόσμο
  • 150 γραμ. κασέρι ή γραβιέρα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι
  • λίγο νερό
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τον χωριάτικο πουρέ
  • πατάτες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση


Για τα γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά του κιμά για να κάνουμε τα μπιφτέκια γεμιστά με τυρί. Αν χρειάζεται λίγο επιπλέον βρώμη ή ψίχουλα ώστε να πλάθεται προσθέστε κατά βούληση. Προαιρετικά, αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο το μείγμα του κιμά, το λιγότερο για 30 λεπτά.

Παίρνουμε 100 γρ. κιμά σε μπάλα. Κάνουμε λακκούβα και γεμίζουμε με τυρί αρεσκείας μας. Κλείνουμε τις ενώσεις και πατάμε να γίνει πλακέ.

Αφού τα πλάσουμε όλα σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα μπιφτέκια 2-3′ από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε νερό μέχρι τη μέση των μπιφτεκιών και προαιρετικά προσθέτουμε ένα φρέσκο ζωμό, λίγο πιπέρι και χυμό λεμόνι. Βάζουμε καπάκι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 5′ από κάθε πλευρά.

Για τον χωριάτικο πουρέ

Βράζουμε πατάτες κομμένες στη μέση μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε το νερό. Τις βάζουμε σε μπολ. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, αλατίζουμε και απλά τις λιώνουμε με πιρούνι. Αν θέλουμε πιο αραιή μορφή πουρέ κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν και το προσθέτουμε.