Μάχη για τη ζωή δίνει τετράχρονη ομογενής

17

Η τετράχρονη ομογενής Έλενα Ζωή Ρομπαλίνο (Elena Zoe Robalino) έχει ήδη βιώσει περισσότερα προβλήματα με την υγεία της απ’ ό,τι δύο ενήλικοι μαζί αλλά το μικροσκοπικό, μελαψό προσωπάκι της λάμπει από χαρά.

Σε ηλικία δύο μηνών, η Έλενα έκανε μεταμόσχευση καρδιάς. Στις 21 Φεβρουαρίου διαγνώστηκε με καρκίνο αλλά ήταν αλλεργική στις χημειοθεραπείες, πράγμα που σήμαινε ότι έπρεπε τις χορηγούνται σε μικρές ποσότητες, με διάρκεια δεκατρείς ώρες τη φορά. Πριν από λίγο καιρό έπεσε από το κρεβάτι και έσπασε το ένα της πόδι.

«Το πιο δύσκολο από όλα είναι ότι δεν γνωρίζω πότε θα είναι η τελευταία μέρα με την κόρη μου», δήλωσε η μητέρα της Έλενας, Κατίνα Ρομπαλίνο. «Δεν έχουμε κάνει τίποτα για να την σώσουμε από αυτά που έρχονται. Απλά σταματήσαμε τον χρόνο, να το πω έτσι. Απολαμβάνουμε τον καιρό που μας απομένει μαζί της και προσπαθούμε να της παρέχουμε μια όσο τον δυνατόν πιο αξιοπρεπή ζωή», συνεχίζει.

Δεδομένου ότι η Έλενα είναι ένα χαμογελαστό κορίτσι, πιθανότατα θα λάμπει από χαρά το Μ. Σάββατο, όταν η ιταλο-αμερικανική λέσχη του Ουέστ Χάβεν θα διοργανώσει μια εκδήλωση για τη συλλογή χρημάτων με όνομα «Bike Blessing» για τις ειδικές ανάγκες και τα έξοδα της Έλενας, μέσω του «Συλλόγου Μεταμοσχεύσεων Οργάνων για Παιδιά» (COTA).

«Κάθε φορά που την βλέπουμε, έχει ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό της», είπε ο Ουάρντ. «Εκπέμπει θετική ενεργεία. Της αρέσει να κοιτάζει έξω από το παράθυρο του νοσοκομείου και να ‘χαζεύει’ τα οχήματα της Πυροσβεστικής και τα ασθενοφόρα».

Η οικογένεια Ρομπαλίνο -οι γονείς Κατίνα και Εντουάρντο και οι μεγαλύτερες κόρες τους, Καταλίνα Αθηνά και Αναστασία Τερέζα- είναι από το Κονέκτικατ αλλά μετακόμισαν στο Τέξας προς αναζήτηση καλύτερης θεραπείας, όταν η Έλενα διαγνώσθηκε, πριν ακόμη γεννηθεί, με πρόβλημα στην καρδιά.

Ζούσαν στο Στράτφορντ και εξακολουθούν να είναι μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αγίας Βαρβάρας στο Οραντζ, καθώς όπως δηλώνει η οικογένεια «το Κονέκτικατ είναι το σπίτι μας».

Η μητέρα της ανέφερε ότι η πρόγνωση για τον καρκίνο της Έλενας είναι καλή, αλλά: «Ο συνδυασμός της αδύναμης καρδιάς με τον καρκίνο στενεύουν τα χρονικά περιθώρια ζωής για την μικρή». «Αν και η καρδιά της είναι σε πολύ καλή κατάσταση, τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή», λέει.

«Τα περισσότερα παιδιά μπορούν να επανέλθουν σε μια φυσιολογική ζωή δέκα χρόνια μετά τη μεταμόσχευση, και αυτό μόνο εάν είναι τυχερά, ο καρκίνος δεν βοηθάει καθόλου την κατάσταση, αλλά έχω μεγάλη πίστη στον Θεό, αυτή μας έχει φτάσει μέχρι εδώ», είπε. Τέλος, δήλωσε πως το μεσαίο όνομα της Έλενας είναι Ζωή, γιατί παρά τις δυσκολίες θέλησαν να της δώσουν την ευκαιρία να ζήσει και να παλέψει.

(Πηγή: Εθνικός Κήρυκας)