Μ. Βορίδης: Συναντήσεις με φορείς του αγροτικού τομέα

20

Με εκπροσώπους της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ), συναντήθηκε σήμερα (21/8) ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι ανέλυσαν διεξοδικά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους, με τον κ. Βορίδη να τους ενημερώνει για τις προτεραιότητες του υπουργείου. Στάθηκε ιδιαίτερα σε ζητήματα όπως οι παράνομες ελληνοποιήσεις (που επίσης απασχολούν σε μέγιστο βαθμό τους οινοπαραγωγούς), η εξυγίανση των συνεταιρισμών προς όφελος των παραγωγών, μέσω του νέου σχετικού νόμου και η διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων.

Παράλληλα δήλωσε ότι θα εξετάσει άμεσα το ισχύον καθεστώς των αδειών φύτευσης αλλά και το ζήτημα της ταυτοποίησης των ελληνικών ποικιλιών, στη βάση της κλωνικής επιλογής αμπέλου.

Συνάντηση Μάκη Βορίδη με εκπροσώπους Αλιευτικού Συλλόγου

Λύση στο πρόβλημα των αλιευτικών προσφυγών θα επιδιώξει να δώσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο υπουργός Μάκης Βορίδης, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα (21/8) με μέλη του Επαγγελματικού Αλιευτικού Συλλόγου «Το Αιγαίο».

Οι εκπρόσωποι επισήμαναν πως υπάρχει πρόβλημα με την συσσώρευση των αλιευτικών προσφυγών και ο υπουργός έκανε σαφές ότι θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία η οποία θα δοθεί προς διαβούλευση στους ενδιαφερόμενους. Παράλληλα, ο κ. Βορίδης ενημερώθηκε για την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού των υποδομών της Ιχθυόσκαλας και δήλωσε ότι θα εξετάσει τη δυνατότητα να την αναλάβουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στη βάση ενός ρυθμιστικού σχεδίου.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr