Λουκανικοπιτάκια με σπιτική ζύμη

84

Μπορείτε να τα ψήσετε απευθείας ή να τα καταψύξετε και να τα ψήσετε όποτε θέλετε!

Υλικά Συνταγής

Λουκάνικα τύπου πικ νικ
680 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
330 γρ. γιαούρτι
150 γρ. γάλα χλιαρό
150 γρ. ηλιέλαιο
1 αυγό

Εκτέλεση Συνταγής

Καταρχάς, διαλύουμε την μαγιά στο γάλα.

Ανακατεύουμε το γιαούρτι , το ηλιέλαιο και το αυγό και τα προσθέτουμε στο μίγμα της μαγιάς με το γάλα.

Σε μια λεκάνη ζυμώματος(εγώ χρησιμοποιώ αυτό το γίγα-μπωλ της Tupperware) ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το αλεύρι, την ζάχαρη, το αλάτι και προσθέτουμε το μίγμα με τα υγρά.

Ζυμώνουμε και αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά αφήνουμε την ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά να ξεκουραστεί!

Η συγκεκριμένη ζύμη βγαίνει αρκετά εύπλαστη οπότε δίνουμε ό,τι σχήμα θέλουμε στα λουκανικοπιτάκια μας πανεύκολα!

Φτιάχνουμε κομμάτια ζύμης, βάζουμε από ένα λουκανικο και κλείνουμε σε ρολάκια!

Σε αυτό το σημείο είτε βάζουμε τα σπιτικά λουκανοπιτάκια σε ένα τάπερ και στην κατάψυξη ή τα αραδιάζουμε απευθείας για ψήσιμο σε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο ή καλύτερα σε φύλλο σιλικόνης .

Ψήνουμε τα λουκανοπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν! Αν θέλουμε αλείφουμε με λίγο γάλα ή με λίγο κρόκο αυγού πριν τα ψήσουμε!

Τα παιδιά θα ξετρελαθούν! Και πως αλλιώς, αφού είναι τα δικά μας εύκολα λουκανοπιτάκια με σπιτικό φύλλο;