Λιβύη: Σφαγή σε στρατόπεδο του Χάφταρ – 8 στρατιώτες νεκροί

12

Οκτώ στρατιώτες σκοτώθηκαν το Σάββατο σε επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε στρατόπεδο εκπαίδευσης που ανήκει στις ένοπλες δυνάμεις της ανατολικής Λιβύης του Χαλίφα Χάφταρ στη νότια πόλη Σαμπά.

Οπως δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής δημοτικής αρχή Χάμεντ αλ-Χαϊγιάλι στο πρακτορείο Reuters ένας στρατιώτης αποκεφαλίστηκε και οι υπόλοιποι «σφαγιάστηκαν» ή πυροβολήθηκαν.

Πηγή του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ) του Χάφταρ επέρριψε την ευθύνη για την επίθεση σε μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και μαχητές του Τσαντ, όπως αποκαλεί ο ΛΕΣ μέλη φυλών που αντιτίθενται στον Χάφταρ.

Η Σαμπά -όπως και μεγάλο μέρος του νότου και των πετρελαιοπηγών του- τελεί υπό τον έλεγχο του ΛΕΣ αλλά η δύναμη έχει μετακινήσει στρατεύματα προς τον βορρά για την επίθεση που ξεκίνησε πριν από ένα μήνα περίπου εναντίον της πρωτεύουσας, της Τρίπολης, η οποία ελέγχεται από τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση.

Η εκστρατεία δεν έχει διασπάσει τις νότιες άμυνες της πρωτεύουσας.

Ο ΛΕΣ αντιμετώπισε ισχυρή αντίσταση από την εθνοτική ομάδα Τέμπου στη διάρκεια της εκστρατείας του στον νότο στις αρχές του έτους.

Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους είναι επίσης ενεργοί στη νότια Λιβύη όπου έχουν εξαπολύσει πολλές αιφνιδιαστικές επιθέσεις τους τελευταίους μήνες. Η οργάνωση υποχώρησε στον νότο αφού έχασε το προπύργιό της στην κεντρική πόλη Σύρτη τον Δεκέμβριο του 2016.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr