Λιάπης-ΚΕΘΕΑ: Η εξάρτηση δεν κάνει διακρίσεις

38

Το Κέντρο Υποδοχής Αποφυλακισμένων και Κοινωνικής Επανένταξης ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ επισκέφθηκε την Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Τον Υπουργό υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ, Χρίστος Λιάπης.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ, Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Λιάπης έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Η πρόληψη και η απεξάρτηση είναι τα πιο αποτελεσματικσ όπλα που διαθέτουμε απέναντι στο πρόβλημα της εξάρτησης από τα ναρκωτικά. Η απεξάρτηση δεν είναι μια διαδικασία με ουδέτερο πρόσημο που περιορίζεται στη αποχή από τη χρήση ουσιών. Είναι το μεταβατικό στάδιο προς μια παραγωγική ζωή, με ενεργητική και ισότιμη συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Η πολιτεία στηρίζει τους χρήστες και τις οικογένειές τους προσφέροντας ποιοτικά δημόσια και δωρεάν προγράμματά, προσβάσιμα σε όλους; και διαμορφώνοντας πολιτικές ένταξης και όχι αποκλεισμού. Η κοινωνία στηρίζει με τη σειρά της μην επιτρέποντας στο στίγμα να γίνει πιο δυνατό από την εξάρτηση. Όσοι παλεύουν με το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι δικοί μας άνθρωποι, γιατί η εξάρτηση δεν κάνει διακρίσεις. Στεκόμαστε στο πλάι τους».

Ο κ. Κικίλιας από την πλευρά του περιηγήθηκε στους χώρους της δομής, συνομίλησε με εργαζόμενους και τους ωφελούμενους του προγράμματος και στη συνέχεια δήλωσε: «Σήμερα, είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που βρέθηκα σε αυτή τη δομή του ΚΕΘΕΑ για νέους ανθρώπους που έχουν αποφυλακιστεί και είναι στην πορεία της αποτοξίνωσης και της επανένταξης. Μίλησα μαζί τους, ήταν πολύ συγκινητικά. Είναι αγωνιστές και μαχητές της ζωής. Σε όλα αυτά τα παιδιά σε όλους τους νέους ανθρώπους θέλω να στείλω ένα μήνυμα: το Υπουργείο Υγείας, οι δομές του ΚΕΘΕΑ, του ΟΚΑΝΑ, του 18ΑΝΩ, τους στηρίζουν και δίνουν τη μάχη μαζί τους. Έχει αξία αυτή η μάχη, γιατί έχει αξία η ανθρώπινη ζωή. Οι άνθρωποι που δουλεύουν στο ΚΕΘΕΑ, που δουλεύουν σε όλες τις δομές μας, στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις, όπως και η Πολιτεία, αυτά τα παιδιά και τις οικογένειές τους στην πολύ δύσκολη προσπάθεια που κάνουν. Έτσι πρέπει να είναι ένα Κράτος και μια οργανωμένη Πολιτεία. Δείχνει το σημείο στο οποίο έχει φτάσει και τον πολιτισμό του, ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται στους ανθρώπους που δεν έχουν ή που δεν μπορούν και χρειάζονται στήριξη και βοήθεια. Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία».

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr