Λέκκας: «Φυσιολογικός ένας μετασεισμός άνω των 4 Ρίχτερ»

15
Λέκκας: «Φυσιολογικός ένας μετασεισμός άνω των 4 Ρίχτερ» tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Τη βεβαιότητά του ότι ο σεισμός μεγέθους 5,1 Ρίχτερ που έπληξε την Αττική το μεσημέρι της Παρασκευής, ήταν ο κύριος, εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ ο Ευθύμιος Λέκκας.

Ο καθηγητής γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, δήλωσε ότι «αναμένουμε τις επόμενες ημέρες έναν ισχυρό μετασεισμό μεγέθους άνω των 4 Ρίχτερ», επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτό είναι κάτι το φυσιολογικό.

Παράλληλα, εμφανίστηκε καθησυχαστικός και στο θέμα της ασφάλειας των κτιρίων, καθώς όπως είπε η πλειονότητά τους, αντέχει σε μεγάλους σεισμούς.  =«Η Αθήνα άντεξε και πάλι. Το 80% των κτιρίων αντέχουν σε μεγάλους σεισμούς. Υπάρχουν βέβαια και τα παραδοσιακά και ιστορικά κτίρια που θέλουν προσοχή», δήλωσε σχετικά.

Αναφερόμενος στις διαφορετικές απόψεις που διατυπώθηκαν στους κόλπους των σεισμολόγων, έπειτα από τον σεισμό, σημείωσε πως υπάρχει ομοφωνία και σύμπραξη στις δύσκολες αυτές στιγμές από ολόκληρο τον κλάδο, τονίζοντας ωστόσο ότι υπάρχουν δύο μεμονωμένες περιπτώσεις που «διαχρονικά εδώ και τριάντα χρόνια είναι στην αντίθετη πλευρά με την άποψή τους εντούτοις να συγκλίνει».

(Πηγή ΣΚΑΪ)