Λάθη που εξαντλούν την μπαταρία του κινητού

14

Κατ’ αρχάς μια μεγάλη αλήθεια: συν τω χρόνω, η μπαταρία του κινητού σας τηλεφώνουν φθείρεται και χάνει την ισχύ της και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα γι’ αυτό.

Ωστόσο, μπορείτε να αποφεύγετε τέσσερα καθημερινά λάθη, τα οποία φθείρουν ακόμα περισσότερο τη μπαταρία και κυριολεκτικά τη… σκοτώνουν πριν την ώρα της.

1. Μη χρησιμοποιείτε ακατάλληλα εξαρτήματα: ναι, ο αυθεντικός φορτιστής κοστίζει αρκετά, το ίδιο και το καλώδιο USB που συνδέεται με αυτόν. Ωστόσο, συνήθως τα φθηνά εξαρτήματα… κοστίζουν περισσότερο καθώς δεν παρέχουν το απαραίτητο ρεύμα για τη φόρτιση των συσκευών σας και ταλαιπωρούν τη μπαταρία.

2. Μην… παραφορτίζετε: βάλατε το κινητό να φορτίσει πριν πέσετε για ύπνο και το αφήσατε στην πρίζα για κάμποσες ώρες; Κάνετε κακό στη μπαταρία, καθώς η υπερφόρτιση την «κουράζει». Ένας απλός κανόνας για μακροζωία της μπαταρίας είναι να μένει φορτισμένη μεταξύ 40% και 80%.

3. Μην φορτίζετε όλη την ώρα: όπως και παραπάνω, η υπερφόρτιση οδηγεί σε… υπερκόπωση και φθορά της μπαταρίας.

4. Καθαρίστε: το τηλέφωνό σας, την ταμπλέτα σας, τον λάπτοπ σας. Η σκόνη και η βρωμιά επιδρούν συνολικά αρνητικά στη λειτουργία της συσκευής σας.

Πηγή: topontiki.gr

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr