Λάρισα: Η Σπηλιά Κισσάβου τίμησε τους αγωνιστές της

38
Λάρισα: Η Σπηλιά Κισσάβου τίμησε τους αγωνιστές της tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Τιμήθηκαν οι πεσόντες αγωνιστές – εκτελεσθέντες από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής, στη Σπηλιά Κισσάβου σε εκδήλωση με πρωτοβουλία του Δήμου Τεμπών της Κοινότητας Σπηλιάς και με μπροστάρη τον πρόεδρό της Βασίλη Νταή, καθώς και με τη συμμετοχή του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Σπηλιωτών «Ο Κίσσαβος».

Τελέστηκε το μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής των πεσόντων Ελλήνων ηρώων που σκοτώθηκαν και θυσίασαν τη ζωή τους, στις 26 Μαρτίου 1944.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε από τον πατέρα Αθανάσιο στον ιερό ναό του Αη Γιάννη δίπλα στο μνημείο των πεσόντων, με τη Φιλαρμονική του Δήμου Τεμπών να αποδίδει τιμές.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση έγινε ανάγνωση των ονομάτων των νεκρών από τον Χρήστο Χρυσικό. Το ιστορικό της μάχης ανέγνωσε ο φιλόλογος καθηγητής Ιωάννης Τσιάτσιος.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στον χώρο του μνημείου από τον δήμαρχο Τεμπών Κώστα Κολλάτο, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Βασίλη Νταή, τον πρόεδρο του Συλλόγου Σπηλιωτών Ευθύμιο Μπαλογιάννη, καθώς και από εκπροσώπους των συλλόγων της Εθνικής Αντίστασης και τοπικών φορέων και συλλόγων.

Στη συνέχεια, στην ταβέρνα «Μάνθος» έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Δημήτρη Καλογιάννη «Η Μάχη της Σπηλιάς -26-3 -1944».

Την παρουσίαση του βιβλίου έκανε ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας Παύλος Λάλος. Επιστολή έστειλε ο εκδότης του «Θεσσαλικού Ημερολογίου», Κώστας Σπανός.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Τεμπών Γιάννης Αργυρίου, ο πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Συκουρίου Γεώργιος Καλότυχος, ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Γκατζόγιας και κάτοικοι του χωριού.

(Πηγή eleftheria.gr)