Κυβέρνηση είναι ο Μητσοτάκης

244
μητσοτακης-tomanifesto.gr
AΠΕ-ΜΠΕ

Θυμάστε εκείνες τις εποχές που «κύκλοι» του Μεγάρου Μαξίμου γνωστοποιούσαν πως «με εντολή πρωθυπουργού» γίνονταν τα μεγάλα και τα ουσιώδη; Αλλά τον πρωθυπουργό τον κρατούσαν σε γυάλα για να μην εκτίθεται, μειωθεί και συμπαρασύρει το εκάστοτε κόμμα; Έ, αυτά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν παίζουν!

Ο πρωθυπουργός και δίνει τις εντολές (δεν υπάρχει τίποτε που να μην γνωρίζει) και βγαίνει μπροστά χωρίς να φοβάται μην τσαλακωθεί. Ανθρώπινος, αμήχανος κάποιες φορές (όπως πχ στο δημοτικό σχολείο της Καλλιθέας με τον πιτσιρικά που «λιποθύμησε») δυναμικός άλλες αλλά πάντα Κυριάκος.

Ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει πως εκείνος είναι που φέρει την ευθύνη και για αυτό θα την σηκώνει κιόλας εκτιθέμενος στην κοινή γνώμη και τους πολίτες. Οι εξορμήσεις του θα συνεχιστούν κανονικά σε κάθε ευκαιρία που θα δίνεται.

Η απόφαση αυτή όμως είναι και ένα μήνυμα προς το υπουργικό συμβούλιο. Εκείνος σηκώνει το βάρος οπότε όποιος δεν μπορεί να ανταποκριθεί απλά θα αποχωρήσει.

Ίσως για αυτό και το γραφείο του προέδρου της Βουλής είναι γεμάτο με νομοσχέδια. Θέλουν οι υπουργοί να παρουσιάσουν έργο. Όσον αφορά εκείνους που ήδη έχουν… τελειώσει, το γνωρίζουν ήδη χωρίς να τους έχει ειπωθεί κάτι.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr