Κυριάκος Πιερρακάκης: Ένας υπουργός από το μέλλον

by MANIFESTO

Όταν πέρασε για πρώτη φορά το κατώφλι της Πειραιώς τον κοιτούσαν με «μισό μάτι». Τώρα ο ίδιος άνθρωπος με την απόδοσή του «βγάζει μάτια». Προφανώς   ο λόγος για τον «χρησιμότερο» υπουργό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τον Κυριάκο Πιερρακάκη που έχει καταφέρει εντός μιας διετίας να αλλάξει την εικόνα του κράτους και τολμώ να πω και της Ελλάδας.

του Χάρη Παυλίδη

Έχει σημασία να τονισθεί ότι εάν δεν επέμενε στην επιλογή Πιερρακάκη ο διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, εάν δηλαδή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αψηφούσε τις «ισορροπίες» , θα είχε χαθεί μια εμβληματική μεταρρύθμιση για τη χώρα και μια μεγάλη αλλαγή στη σχέση του πολίτη με το κράτος.

Κάποιοι θεωρούν ότι ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι ένας «τεχνοκράτης», κάποιος «χαρτογιακάς» που ανέλαβε να κάνει μια δουλειά και ως «ειδικός» την έχει φέρει σε πέρας. Λάθος! Όσοι το πιστεύουν αυτό, κάνουν το ίδιο λάθος με εκείνους που θεωρούσαν ότι ο Κυριάκος Πιερρακάκης θα ήταν ένας υπουργός «ειδικού σκοπού».

Το αντίθετο. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι ένα βαθιά πολιτικοποιημένο άτομο, ένας κεντρώος μεταρρυθμιστής που διαψεύδει σε καθημερινή βάση το στερεότυπο ότι η θεωρία απέχει από την πράξη. Ανεπιτήδευτα μετριοπαθής και απολύτως προσηλωμένος στο αφήγημα του ψηφιακού μετασχηματισμού με προοδευτικό πρόσημο, έχει κερδίσει το στοίχημα μιας ολόκληρης γενιάς που θέλει την Ελλάδα μετρήσιμη και υπολογίσιμη δύναμη στο μέλλον.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα