Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κρίση ανέδειξε τον ηγέτη

2016

Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί πάλι στους πολίτες συνεπής στη δέσμευση ότι θα ενημερώνει απευθείας τον ελληνικό λαό για τις εξελίξεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από αυτή τη δοκιμασία έχει καταφέρει να εμπνεύσει σιγουριά και ασφάλεια αποφεύγοντας «τεχνικές» επικοινωνίας, κυρίως όμως αποφεύγοντας να αποκρύψει την σοβαρότητα της κατάστασης. Κυριολεκτικά ο πρωθυπουργός παραδίδει μαθήματα ηγεσίας καταφέροντας να σταθεί επάξια στο ύψος των περιστάσεων διατηρώντας το μέτρο.

Υπάρχουν στιγμές στην ιστορία των λαών, όπως στην προκειμένη περίπτωση, όπου η πραγματικότητα μας δοκιμάζει με έναν δύσκολο, οδυνηρό και ακραίο τρόπο. Και το «κέρδος» σ’ αυτή την ακραία κατάσταση είναι ότι η Ελλάδα βρήκε στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη έναν ηγέτη που απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες βάζοντας στην άκρη τις ιδεολογικές διαφορές προτάσσοντας την αλληλεγγύη, την ευγένεια, την πειθαρχία και τον νέο πατριωτισμό.

Μέσα από τέτοιες καταστάσεις, ακραίες και επικίνδυνες, δοκιμάζονται οι αντοχές της κοινωνίας και αναδεικνύονται οι ηγέτες που αναλαμβάνουν την ευθύνη να κρατήσουν όρθια τη χώρα και το φρόνημα των πολιτών. Ηγέτες που δίνουν διέξοδο στην ελπίδα ότι η κρίση θα ξεπερασθεί και θα αποτελέσει παρένθεση στις ζωές μας. Ηγέτες που χωρίς βερμπαλισμό ενισχύουν την ενότητα του έθνους ενάντια στους κινδύνους που τον περιμένουν, φυσικούς οικονομικούς και κοινωνικούς.

Και, ασφαλώς, η Ελλάδα σ’ αυτές τις συνθήκες βρίσκεται σε καλά χέρια με μια κυβέρνηση που συνεργάζεται άψογα με την επιστημονική ομάδα που δίνει τη μάχη ενάντια στον ιό κι έναν υπεύθυνο και σοβαρό πρωθυπουργό που προσπαθεί και καταφέρνει ξαναδίνοντας στο κράτος τον κοινωνικό χαρακτήρα του να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις που θα προκύψουν όταν τελειώσει αυτή η πρωτόγνωρη ανθρωπιστική τραγωδία.

tomanifesto.gr

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr