Κυρανάκης: τελειώνει το άσυλο της ανομίας στα πανεπιστήμια

833
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis Κυρανάκης: τελειώνει το άσυλο της ανομίας στα πανεπιστήμια ΚΩΣΤΑΣ ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ,ΑΣΥΛΟ,ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ,ΝΔ

«Αλλάζει κάτι στην Ελλάδα, διότι έχουμε δείξει μια πολύ μεγάλη αποφασιστικότητα, όχι μόνο να εφαρμόσουμε στο ακέραιο το πρόγραμμά μας, αλλά να πάμε και ακόμα παραπέρα και γι’ αυτό ακριβώς έρχονται εμπροσθοβαρώς και οι μειώσεις φόρων», δήλωσε ο βουλευτής Νότιου Τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM, 104,9».

«Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μετεκλογικές υποσχέσεις, δηλαδή να έρχεται στις προγραμματικές δηλώσεις ο πρωθυπουργός να πει ακόμη περισσότερα από αυτά που έλεγε προεκλογικά, όπως για παράδειγμα το γκρέμισμα των φυλακών Κορυδαλλού, τα πέντε έργα που εξήγγειλε, την ενεργειακή αυτονομία των νησιών, όλα αυτά τα οποία είπε στις προγραμματικές δηλώσεις και δεν τα είχε υποσχεθεί προεκλογικά, απλά και μόνο για να προσελκύσει ψήφους», επισήμανε ο κ. Κυρανάκης.

Εξήγησε, δε, ότι «οι μειώσεις φόρων που αφορούν το 2019 έχουν δύο πιθανές πηγές εσόδων, για να μπορέσουμε να καλύψουμε ένα ενδεχόμενο κενό» και «η πρώτη είναι η επέκταση της ρύθμισης των 120 δόσεων […] διότι και για τις επιχειρήσεις θα γίνει επέκταση στις 120 δόσεις από τις περίπου 30 που ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ και αυτό αναμένεται να φέρει πάρα πολλά έσοδα στο ελληνικό κράτος», ενώ «η δεύτερη πηγή είναι τα spending reviews των υπουργείων», καθώς «υπάρχουν πάρα πολλές δαπάνες στα λειτουργικά έξοδα και υπάρχουν διάφοροι χώροι για βελτίωση δημοσιονομικών αποτελεσμάτων».

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση σχετικά με το σχέδιο της κυβέρνησης για τους τρεις πυλώνες της ασφάλισης ο κ. Κυρανάκης διευκρίνισε: «Το πρόγραμμά μας για το ασφαλιστικό είναι οι τρεις πυλώνες. Στον πρώτο πυλώνα για την εθνική σύνταξη δεν αλλάζει κάτι πέρα από το ότι θα μειωθούν οι εισφορές από το 20% στο 15%[…] Ο δεύτερος πυλώνας είναι που αλλάζει, δηλαδή οι επικουρικές σημερινές συντάξεις, οι οποίες πληρώνονται και αυτές αναδιανεμητικά θα γίνονται πλέον κεφαλαιοποιητικά και θα έχει την ελευθερία ο νέος ασφαλισμένος, είτε να πληρώνει σε ένα δημόσιο ταμείο της επιλογής του, είτε σε ένα ιδιωτικό ταμείο της επιλογής του. Ελεύθερα και όπως εκείνος κρίνει. Ο τρίτος πυλώνας υπάρχει ήδη, οι ιδιωτικές ασφαλιστικές ήδη λειτουργούν».

Ο βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε ότι ο δεύτερος πυλώνας αφορά τους νέους ασφαλισμένους «οι οποίοι θα μπουν στην αγορά εργασίας μετά την ψήφιση του νόμου και τους αφορά η σύνταξη που θα πάρουν μετά το 2050, δεν αφορά δηλαδή τους σημερινούς συνταξιούχους αυτό το νέο σύστημα, αφορά τους νέους ασφαλισμένους και τους μελλοντικούς συνταξιούχους».

«Άρα», κατέληξε, «κύριες και επικουρικές όπως είναι σήμερα, όχι μόνο δεν μειώνονται αλλά θα μπορούν σιγά- σιγά με βάση την ανάπτυξη να αυξηθούν και όλα αυτά τα οποία λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν ιδιωτικοποίηση των κύριων συντάξεων και για δήθεν μείωση και περικοπή είναι κανονικότητα fake news».

Ερωτηθείς σχετικά με το σχέδιο της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ ο κ. Κυρανάκης παρατήρησε ότι «η ΔΕΗ είχε χρηματιστηριακή αξία περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ και την παρέδωσε με 0,3 δισ.» και «εμείς λέμε ότι θα παρουσιάσουμε ένα σχέδιο διάσωσης της ΔΕΗ, θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε την αξία της και όταν καταφέρουμε να κάνουμε αυτό, τότε θα αναζητήσουμε στρατηγικό επενδυτή». Απαντώντας στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι επιχειρείται απαξίωση της επιχείρησης με στόχο να πωληθεί έναντι χαμηλού τιμήματος επισήμανε: «Αυτό για το οποίο μας κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ το έκανε για παράδειγμα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Όταν την πωλούσε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ο Αντώνης Σαμαράς η αξία της ήταν στα 300 εκατ. και όταν την πούλησε τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προεκλογικά έλεγε ότι δεν θα την πουλήσει και ότι ήταν δημόσια περιουσία , την πούλησε 45 εκατ. Αυτό είναι η έννοια του ξεπουλήματος».

Σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού για τη συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Κυρανάκης δήλωσε: «Ο κ. Μητσοτάκης ουσιαστικά αλλάζοντας αυτό που προβλέπεται στη συμφωνία των Πρεσπών, το οποίο είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να ενθαρρύνει τα Σκόπια να μπουν σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς ανεξαρτήτως άλλων όρων, αυτό που είπε ο κ. Μητσοτάκης είναι ότι θα βάλει βέτο αν χρειαστεί και αν συνεχιστούν οι αλυτρωτικές συμπεριφορές […] Αυτό είναι μια ουσιώδης αλλαγή, δεν είναι μια ακροθιγής αναφορά και καλά θα κάνει ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσουν συγνώμη από τον ελληνικό λαό, διότι καταψήφισε την πολιτική τους, δε συμφωνεί ο ελληνικός λαός με τη συμφωνία των Πρεσπών , είναι βαθειά πληγωμένος και δυστυχώς δεν μπορούμε να αλλάξουμε πολλά, δεν μπορούμε να ακυρώσουμε, να καταργήσουμε με έναν νόμο και ένα άρθρο αυτή τη συμφωνία. Μπορούμε, όμως, να διορθώσουμε κάποια ουσιώδη ζητήματα, όπως για τα μακεδονικά προϊόντα, τα σχολικά βιβλία».

Σχετικά με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου ο κ. Κυρανάκης ανέφερε ότι «είναι μία κατάκτηση για εμάς», καθώς «ο μόνος χώρος στην Ελλάδα που δεν υπάρχει άσυλο ιδεών είναι το ελληνικό πανεπιστήμιο».

«Σε όποιον άλλον χώρο της Ελλάδας μπορείς να πεις ελεύθερα τις ιδέες σου, μόνο στο ελληνικό πανεπιστήμιο αν πάει να πει κάποιος ελεύθερα τις ιδέες του και οι διάφοροι μπαχαλάκηδες κι αναρχικοί δε συμφωνούν μαζί του, δεν τον αφήνουν να εκφραστεί ελεύθερα. Αυτό τελειώνει, τελειώνει το άσυλο της ανομίας, τελειώνουν τα ναρκωτικά, η παραβατικότητα, οι μολότοφ μέσα στα πανεπιστήμια», τόνισε.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr