Κύπρος: Φρίκη χωρίς τέλος με τον serial killer

25

Δεν έχουν τέλος οι φρικαλέες αποκαλύψεις για τη δράση του Ορέστη που ομολόγησε εφτά φόνους. Σκότωσε τις πέντε γυναίκες και τα δύο παιδιά στο σπίτι του, ενώ όταν στραγγάλισε τα δύο πρώτα θύματα του, ήταν ακόμα παντρεμένος και έμενε με την οικογένεια του.

Όπως παραδέχτηκε, την 36χρονη Λίβια Φλορεντίνα από τη Ρουμανία και την οκτάχρονη κόρη της Ελένα Ναταλία, αφού τις σκότωσε τις έκλεισε μέσα σε ταξιδιωτικές βαλίτσες που πήρε από το σπίτι τους και τις πέταξε μέσα στην κόκκινη λίμνη στο μεταλλείο του Μιτσερού. Το πλέον συγκλονιστικό είναι πως σκότωσε την οκτάχρονη Ελένα γιατί είδε τον φόνο της μητέρας της και φοβόταν να μην μιλήσει. Το ίδιο συνέβη και με την 6χρονη Σιέρρα, που παρόλο ότι δεν παραδέχεται τη δολοφονία της, είχε πρώτα σκοτώσει τη μητέρα της. Μάλιστα, η μικρή Ελένα ήταν παιδί με ειδικές δυσκολίες, αφού ήταν αυτιστική, ελάμβανε ειδική φαρμακευτική αγωγή και πήγαινε σε ειδικό σχολείο.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία αλλά και την ίδια την ομολογία του 35χρονου Νίκου Μεταξά, το 2018 σκότωσε τα περισσότερα θύματά του. Συγκεκριμένα, πέρσι σκότωσε πρώτα την Μαρί Ρόουζ με την κόρη της, μετά την αλλοδαπή γυναίκα από το Νεπάλ ή τις Ινδίες (πέρσι το καλοκαίρι) και τελευταίο θύμα του ήταν η Αριάν Παλάνας, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν στις 13 Ιουλίου.

Χθες, ο 35χρονος ίλαρχος μεταφέρθηκε στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο και στην κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό, όπου υπέδειξε στους ανακριτές τα σημεία που πέταξε τα πτώματα. Επίσης, γίνονται προσπάθειες για να εντοπιστεί η ταυτότητα της γυναίκας που ανασύρθηκε από λάκκο στην Ορούντα. Σημειώνεται ότι ο Μεταξάς θα οδηγηθεί σήμερα στο δικαστήριο για να ζητηθεί η κράτησή του και για τις εφτά δολοφονίες.

Χθες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε δήλωσή του ζητεί όπως πρώτα ολοκληρωθούν οι έρευνες και στη συνέχεια αναζητηθούν τυχόν ευθύνες όπως και να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr