«Κραυγές» Τούρκου υπουργού: Θέμα 82 εκατ. Τούρκων η ανατολική Μεσόγειος

16

Δια στόματος του Τούρκου υπουργού Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ εξαπολύονται αυτή τη φορά οι -συνηθισμένες – απειλές προς πάσα κατεύθυνση, αλλά με συγκεκριμένους αποδέκτες, καθώς φαίνεται να ενοχλεί την Άγκυρα η κοινή στάση Ελλάδας – Κύπρου.

Τον εκνευρισμό των Τούρκων φαίνεται πως προκαλεί και το κάθε άλλο παρά συμβολικής σημασίας ταξίδι του  Έλληνα πρωθυπουργού στην Κύπρο.

Σε ομιλία του κατά την τελετή του θεμέλιου λίθου για την διεύρυνση των εγκαταστάσεων αποθήκευσης φυσικού αερίου, ο Τούρκος υπουργός θεωρεί ότι η ανατολική Μεσόγειος είναι θέμα των 82 εκατομμυρίων της Τουρκίας, προσθέτοντας ότι δεν θα υποχωρήσουν.

«Και μια από τις καλύτερες απαντήσεις σε εκείνους που στρέφονται ενάντια στις δίκαιες δραστηριότητες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και σε εκείνους που υπερασπίζονται τις απειλές εναντίον της θα έχει δοθεί σήμερα από εδώ. Η Τουρκία δεν βρίσκεται ποτέ χωρίς εναλλακτική. Ποτέ δεν είπαμε μπράβο σε κανένα τετελεσμένο και δεν θα πούμε. Τα νόμιμα δικαιώματα της Τουρκίας και της ‘τδβκ’  (ψευδοκράτος) ποτέ δεν μπορούν να είναι θέμα παζαριού», ανέφερε.

Ο Τούρκος υπουργός είπε ακόμη ότι «η ανατολική Μεσόγειος δεν είναι θέμα μόνο του δικού μας Υπουργείου ή των αρμόδιων Υπουργείων». «Είναι πάνω από όλα θέμα των 82 εκατομμυρίων, είναι θέμα της πατρίδας. Είναι θέμα της Τουρκίας. Είναι αγώνας ενάντια σε εκείνους που ενοχλούνται από την ύπαρξη της Τουρκίας, είναι αγώνας για την ύπαρξη της Τουρκίας».

Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι πάντοτε στάθηκαν όρθιοι ενάντια σε αυτούς που προσπάθησαν να κάνουν βήμα αγνοώντας την Τουρκία. «Χάρη σε αυτή τη δύναμη και την πίστη δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου ούτε σε άλλο θέμα για το οποίο πιστεύουμε στην ορθότητά του», είπε ο Φατίχ Ντονμέζ.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr