Κουμουτσάκος για Τουρκία: Ήρθε η ώρα για την ΕΕ να αναμετρηθεί με την ιστορία της

9
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Καμία έκπληξη δεν προκάλεσε στην ελληνική κυβέρνηση η νέα τουρκική πρόκληση με την NAVTEX για την πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας σημείωσε απόψε Τρίτη (21/7) ο αναπληρωτής υπουργός μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και στην εκπομπή του Μάκη Πολλάτου, ο Γιώργος Κουμουτσάκος απέδωσε τις τουρκικές κινήσεις στην πολυμετωπική πίεση που ασκεί η Άγκυρα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ανατ. Μεσόγειο.

«Πρόκειται για μια προαναγγελθείσα κλιμάκωση. Ζούμε σε μια προαναγγελθείσα κλιμάκωση την οποία θα αντιμετωπίσουμε με τους τρόπους που διαθέτουμε: εθνική ενότητα, επιχειρησιακή ετοιμότητα και διπλωματικές πρωτοβουλίες» τόνισε συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «στόχος του Ερντογάν είναι να αναδειχθεί ανώτερος ηγέτης από τον Κεμάλ γι’ αυτό αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης».

Αναφερόμενος στην στάση της ΕΕ. Ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι τώρα πλέον έχει ανοίξει το βιβλίο της ιστορίας και εκτίμησε ότι η ΕΕ καλείται να αξιολογήσει τα στρατηγικά της συμφέροντα και να μην πλήξει την αλληλεγγύη πάνω στην οποία έχει σφυρηλατηθεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Ήρθε η στιγμή για την Ευρώπη να αναμετρηθεί με την ιστορία της είπε χαρακτηριστικά.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr