Κούφιες απειλές Τσίπρα για το καταστροφικό 2015

46

Σε νέο επίπεδο πέρασε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος πλέον απειλεί ότι θα γράψει βιβλίο και θα αποκαλύψει ονόματα και διευθύνσεις εκείνων που βύθισαν τη χώρα στο χάος το 2015.

Το είπε ο ίδιος σε συνέντευξή του με αφορμή τις πρόσφατες αποκαλύψεις Στουρνάρα για το αίτημα στη Ρωσία να τυπώσει δραχμές ώστε η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ. Φυσικά ο Τσάρος όχι μόνο αρνήθηκε αλλά έσπευσε να ενημερώσει και τον τότε πρόεδρο της Γαλλίας Ολάντ εκθέτοντας ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση Τσίπρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκε καν στον κόπο να διαψεύσει τα όσα ακούστηκαν παρά μόνο να απειλήσει. «Ίσως κάποια στιγμή και ο βασικός πρωταγωνιστής αυτής της πολύ σημαντικής περιόδου για την σύγχρονη ιστορία του τόπου, δηλαδή εγώ, να αισθανθώ την ανάγκη να τοποθετηθώ με ονόματα και διευθύνσεις πάνω στα πραγματικά γεγονότα, αλλά αυτό που προέχει για εμένα τούτη την ώρα είναι να βγάλουμε πρωτίστως τα πολιτικά συμπεράσματα.» είπε χαρακτηριστικά.

Είναι υπεράνω ο Αλέξης και δεν θέλει να διαταράξει την πολιτική ηρεμία του τόπου. Αυτό συμπεραίνεται από την δήλωσή του. Παρόλα αυτά θα είχε πραγματικό ενδιαφέρον να μάθει ο ελληνικός λαός έστω και από την δική του την πλευρά τι πραγματικά συνέβη τότε. Γιατί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ήταν προσανατολισμένος στη Μόσχα, τι περιελάμβανε η εναλλακτική του πρόταση που έκανε και τους πλέον «κομμουνιστές» να αντιδράσουν έντονα. Τι έλεγε ο Γιάνης πίσω από τις κλειστές πόρτες, αλλά και πως ο Δραγασάκης προσπαθούσε να συνετίσει τους επαναστάτες χωρίς αιτία.

Το να απειλεί ο στρατηγός μετά τη λήξη του πολέμου μικρή αξία έχει. Θα έπρεπε να γνωρίζει ο Αλέξης Τσίπρας πως τους προδότες – αν αυτό εννοεί- τους εκτελείς στο στίβο της μάχης. Αν τους καλύψεις γίνεσαι και εσύ προδότης…